Vasković objavio: Otključani telefoni Ranka Debeveca, slijedi novi zemljotres!

5
Radiosarajevo.ba
Vasković objavio: Otključani telefoni Ranka Debeveca, slijedi novi zemljotres!
Foto: Birn / Ranko Debevec

Telefoni Ranka Debeveca su otključani; Vade se informacije iz njih. Prema svim najavama koje imam, izazvaće novi zemljotres. (Prvi je bio kada je uhapšen). Debevec je funkciju predsjednika Suda BiH pretvorio u Kešmašinu. Koja mu je donijela milione, piše danas, 28. februara, reporter Slobodan Vasković.

Podsjetio je Vasković kako je već pisao da je Debevec "od Mladena Lučića, člana narkobande Nenada Nešića, tražio četiri miliona eura za oslobađajuću presudu [Miloradu] Dodiku u procesu koji se protiv političkog komesara Sekte (kako Vasković naziva Dodikov SNSD, op.pr.) vodi pred Sudom BiH zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika za BiH".

Vasković tvrdi da se to desilo u Malagi, no jutros piše i kako je došao do "nekoliko novih, nimalo beznačajnih, detalja":

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

"Lučić je prihvatio zahtjev Debeveca - da mu se isplati četiri miliona evra za oslobađajuću presudu Dodiku. Prije nego je prihvatio bilo je mnogo cjenkanja. Lučić je krenuo s ponudom od četiri miliona KM, što je Debevec odmah odbio. Lučić je krenuo da licitira, ali Debevec mu je saopštio 'To će vas koštati četiri miliona evra. Uzmi ili ostavi.' Nakon toga, Lučić se vratio iz Malage u Istočno Sarajevo 'na konsultacije'; Ponuda Debeveca je prihvaćena - četiri milliona evra za oslobađajuću presudu. I to da mu se donesu u njegov stan u Malagi u kešu."

Vasković dalje piše kako je Debevec "novac za dnevne potrebe zarađivao odlukama o nepritvaranju brojnih kriminalaca": "Među njima je i poznati narkodiler Tomo Petrović koji je pobjegao u zemlje Šengena."

Dalje navodi kako se pritvoreni Debevec sastajao s Duškom Bogojević, advokaticom Petrovića, s kojom se dogovarao u jednom poznatom ugostiteljskom objektu u Miljevićima, u Istočnom Sarajevu. Vasković dalje objavljuje detalje i spominje imena Sanina Bogunića, Zdravka Mamića, Ljiljanka Palaca, Olega Čavke, Osmana Mehmedagića Osmice, Milana Tegeltije... više o tome čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije