Vasković objavio: Kako se u pritvoru 'drže' Debevec i Mehmedagić i šta čeka Milorada Dodika?

2
Radiosarajevo.ba
Vasković objavio: Kako se u pritvoru 'drže' Debevec i Mehmedagić i šta čeka Milorada Dodika?
Foto: Kolaž / Osman Mehmedagić, Ranko Debevec

"Milorada Dodika tretiram odeđeno, ne tako kratko, vrijeme, kao prošlost na političkoj sceni BiH. Istina, biće on tu još kraći period, pokušavaće raznoraznim suludim potezima da se održi ne bi li kako uspio bilo šta istrgovati za sebe, ali ne bih rekao da mu baš najbolje ide; Preciznije - ne bih rekao da mu bilo kakva trgovina uopšte ide.

Bolje mu je, svojevremeno, išlo sa paprikama 'ajvarušama' (davno bješe), nego sa svim 'zakonima', pa i najnovijim pajaczahvatom- entitetskim izbornim zakonom, koji, kako on smatra, vodi, uz ranije donešene, ka njegovom cilju - nezavisnosti RS u okviru Dejtonskog sporazuma. Koji je neostvariv."

Piše ovo na svom blogu reporter Slobodan Vasković, koji ističe: "Beskičmenjaci kojima je okružen uzalud se nadaju čudu; Kao i sam Dodik. Čuda ne postoje i toliko o Dodiku za danas."

GRAS obavještava građane: Evo kada će doći do obustave saobraćaja u ovom dijelu grada

GRAS obavještava građane: Evo kada će doći do obustave saobraćaja u ovom dijelu grada

"Ok, nije baš da neću više nikako pisati o Dodiku", ipak nastavlja Vasković, podsjetivši kako će uskoro novo sudsko ročište: "Biće vrlo zanimljivo kako će se ponašati u vezi sa tim, a i zanimljivo je, svakako, u kolikoj mjeri bježi od suđenja."

"Taj 'hrabri' primitivac, koji u sopstvenoj nemoći jedino uspijeva da ponavlja psovke. Iz minute u minutu, pa sve više liči na preskupe softvere entitetskih institucija koji padaju kao snoplje; Jedan za drugim. Koliko su šuplji bili i ne čudi.

Još riječ dvije o Dodiku, pa idem dalje - teško ga je pogodilo hapšenje i pritvaranje Ranka Debeveca, suspendovanog predsjednika Suda BiH, iako je tu tegobu pokušao nevješto da sakrije. Biće tek tekstova o toj vrlo vrlo zanimljivoj temi", najavljuje Vasković.

Dodik najavio da ide u Rusiju pa bulaznio: Nemam problem sa SAD, zbunjuje me predsjednik C. Gore...

Dodik najavio da ide u Rusiju pa bulaznio: Nemam problem sa SAD, zbunjuje me predsjednik C. Gore...

Vasković piše i kako je saznao da je, nakon pada Debeveca, navodno "vidno zabrinut penzionisani sudija Dragomir Vukoje".

"Vukoje je, prije penzije, bio sudija Suda BiH, a sa Debevecom je imao vrlo plodnu saradnju. Toliko plodnu da mu pozli kada pomisli na nju. Debevecu je već pozlilo. Ne drži se baš najbolje u pritvoru. Od 300.000 razloga koji ga vežu sa Vukojem, pa nadalje - do prisluškivanja redom.

Za razliku od njega Osman Mehmedagić Osmica, bivši šef OSA BiH, koji je uhapšen zajedno sa Debevecom, drži se odlično."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije