Varupa osuđen na 18,5 godina zatvora zbog ubistva kapetana Oružanih snaga

Radiosarajevo.ba
Varupa osuđen na 18,5 godina zatvora zbog ubistva kapetana Oružanih snaga
Oružane snage BiH / Miroslav Stojak
Kenan Varupa osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i 6 mjeseci zbog ubistva kapetana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Miroslava Stojaka.

Nakon održanog ročišta za razmatranje zaključenog Sporazuma o priznanju krivnje Kantonalni sud u Novom Travniku jučer je objavio nepravomoćnu presudu kojom je oglasio krivim optuženog Varupu zbog kaznenog djela ubistva u sticaju sa kaznenim djelom „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“.

Sud ga je na temelju članova 42, člana 43, člana 49, kao i uz primjenu odredbe člana 246. stav 4. i stav 7. i člana 300 Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, za kazneno djelo „ubojstvo“ iz člana 166. stav 2. točka d) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i 4 mjeseca, a za kazneno djelo „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ iz člana 371. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, pa ga je sud na temelju odredaba člana 54. stav 2. točka b) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina i 6 mjeseci.

Podsjećamo vas, tijelo Miroslava Stojaka pronađeno je 20. septembra prilikom uviđaja u podrumu kuće u kojoj je stanovao Varupa u naselju Bukve u Vitezu.

"Obdukcija je potvrdila da je Miroslav Stojak ubijen, i to sjekirom. Udaren je više puta u glavu, i nigdje drugo", rekao  je za Radiosarajevo.ba sudski patolog Zdenko Cihlarž.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije