Ubistvo kapetana Miroslava Stojaka: Novi detalji

Radiosarajevo.ba
Ubistvo kapetana Miroslava Stojaka: Novi detalji
Oružane snage BiH / Miroslav Stojak
Obdukcija tijela kapetana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Miroslava Stojaka, koji je nestao protekloga vikenda, bit će obavljena danas, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako smo doznali, slučaj je proslijeđen Tužilaštvu Srednjebosanskog kantona koje će se u toku dana očitovati s više detalja.

Podsjećamo vas, tijelo Miroslava Stojaka pronađeno je u podrumu kuće osobe inicijala K.V. (21) u naselju Bukve u Vitezu. Nezvanično, riječ je o Kenanu Varupi koji je uhapšen nakon što je otkriveno vozilo nestalog kapetana.

Iako iz policije navode kako su vozilo otkrili nakon što je K.V. s njim učestvovao u saobraćajnoj nesreći, obitelj kapetana tvrdi da su oni pronašli automobil, i to u oglasima. Miroslavov sin Marko tvrdi da su Ford Focus njegovog oca pronašli na internetskom oglasniku Olx.ba: „Vidjeli smo u nedjelju da se automobil prodaje na Piku. Koliko mi znamo, Varupa je imao prometnu nesreću i nakon toga ga je vlasniku šlepe, koji je došao po auto, prodao za 1.300 KM, a kući se vratio taksijem. Kontaktirali smo čovjeka, koji nam je oko podne poslao fotografije auta i tvrdio da je vlasnik automobila“, rekao je Marko Stojak za Avaz.

Kapetan Stojak iz kuće je izašao u subotu, u 17 sati. Tog dana, u 18.20, s njim je putem telefona razgovarao brat Božo. Bio je ovo posljednji put da je neko od članova obitelji Stojak razgovarao s kapetanom.

„Zvao sam ga, podigao je slušalicu i čuo sam samo šumove. Nakon nekoliko minuta, on je nazvao mene. Pitao sam ga gdje je i kazao mi je da je u Turbetu na roštilju kod nekih prijatelja. Ja sam mu rekao da smo mislili na sijelo kod njega, a on mi je rekao da ne dolazim, da on ima nešto da obavi i onda mi je prekinuo vezu. To je bilo posljednji put da mu je telefon bio u funkciji“, kazao je Božo Stojak.

Od tada je telefon Miroslava Stojaka isključen, a porodica je u nedjelju prijavila slučaj policiji. U službenom izvještaju policija je navela da su automobil pronašli nakon što je muškarac iz okolice Viteza njime doživio saobraćajnu nesreću u tunelu kod Žepča. Nezvanično, Stojak i Varupa upoznali su se u ugostiteljskom objektu.

Miroslav se, kažu, nikada ni s kim nije svađao, živio je normalnim porodičnim životom, a kod sebe nije imao ni mnogo novca pa porodica ne može ni pretpostavi šta se dogodilo.

„Nikada nije kasnio kući niti se s kim svađao, ni on ni njegova braća. Živimo normalnim porodičnim životom. Kod sebe je imao oko 80 KM, što je podigao dan ranije na bankomatu, a ni s računa nakon toga nije podizano ništa pa ne vjerujem da je pljačka u pitanju“, istaknula je Katica, supruga nesretnog Miroslava.

K.V. je jučer bio u izrazito teškom psihofizičkom stanju. Prema pojedinim tvrdnjama, navodno je bio pod utjecajem droge, pa tokom prvih 24 sata ispitivanja u policiji nije bilo rezultata, ali je poslije priznao ubistvo.

Pojavile su se spekulacije da je Stojak ubijen sjekirom, a detalji, odnosno uzrok ubistva, bit će poznati nakon što bude obavljena obdukcija. Kenan Varupa je odranije poznat policiji kao "sitni lopov". Faktor iz izvora bliskih policiji saznaje da ubistvo nema veze s poslom koji je Stojak obavljao, već se radi o neraščišćenim privatnim računima između Stojaka i Varupe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije