Odluka / Vanredno stanje u nekoliko banjalučkih naselja

14. 05. 2019. u 07:40:00 Anadolija

Shares: 0

Banjalučki Gradski štab za vanredne situacije donio je odluke da se u naseljima Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo 1, Zalužani i Priječani uvodi vanredno stanje. 

Vrbas se noćas negdje oko pola 2 izlio u ulici Stevana Musića i nivo se povećava, javili su mediji.

"S obzirom da rastu vodotoci Vrbanje i Vrbasa i da imamo najavu padavina i vjerovatan rast vodotoka, ovo je preventivna mjera namijenjena tome da građani ozbiljno shvate situaciju i da se ponašaju po posebnim uputstvima, nema razloga za paniku, ali pred nama je noć kako bilo koga ne bi ugrozilo u toku noći", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke.

On je pozvao građane u naseljima gdje je proglašeno vanredno stanje da materijalna sredstva koja bi se mogla naći na udaru vode, prenesu na više spratove ono što može da se prenese, da se ukloni stoka i minimizira rizik za stanovništvo.

Radojičić je objasnio da se podižu se sve jedinice civilne zaštite, a svi pripadnici u gradu treba da se jave u jedinice.

"Mi ćemo angažovati dodatno ljudstvo, vreće, tehniku, materijalna sredstva i jedinice na kritičnim tačkama. U ovom momentu brane se obale Vrbanje i Vrbasa, ali ne dao Bog treba biti spreman za slučaj evakuacije", rekao je Radojičić.

Istakao je da je preporuka štaba da danas u Banja Luci ne rade škole i vrtići, da preveniramo sve što bi se moglo desiti.

Momčilo Zeljković, načelnik opštine Čelinac rekao je da je situacija u ovoj opštini krajnje dramatična

"Vrbanja je na granici da preplavi grad", rekao je Zeljković i dodao da je, prema informacijama iz Kotor Varoši, nivo Vrbanje u padu.

NEMA KOMENTARA