Vanredni press Konakovića nakon privođenja u Sarajevu: "Svi koji pakuju se neće dobro provesti"

38
Radiosarajevo.ba
Vanredni press Konakovića nakon privođenja u Sarajevu: "Svi koji pakuju se neće dobro provesti"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković povodom velike policijske akcije u Sarajevu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP), Elmedin Konaković, održao je vanrednu press konferenciju povodom velike policijske akcije protiv organizovanog kriminala koja se od jutros sprovodi u Sarajevu, Mostaru i Zenici. Njegovoj vanrednoj press konferenciji prisustvovala je ekipa portala Radiosarajevo.ba.

Pripadnici MUP KS i SIPA-e pretresli su na desetine lokacija i priveli više osoba. Među njima je i Gordan Memija, koji je blizak prijatelj Konakoviću.

"Podržavam rad institucija u BiH. Predmet stalnog interesovanja moraju biti svi političari. Od Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića, mene… Ne možete imati vjeru u instituciju, ako imate sumnju u procese koje oni vode. Nemam problem s tim", kazao je Konaković i nastavio:

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Imam problem sa praksom koja se dešava od 2018./2019. Gordan Memija je moj prijatelj, koji je hapšen prošle godine s dugim cijevima u 6 sati ujutru, nakon što je jedan novinar najavio spektakularno haopšenje zbog bočice kanabisa za nekog bolesnog". 

"Stalno moramo biti pod lupom. I Memija i Konaković, svi moraju biti predmet istraga, ali se od toga ne može praviti zabava za javnost zato što neke vaše kolege imaju bliskost s pravosuđem i institucijama pa znaju i prije nego što se izdaju nalozi za neke pretrese šta će se dešavati i od toga naprave jednu spektakularnu medijsku najavu bez ozbiljnih dokaza", rekao je Konaković i dodao:

Ramo Isak: "Niko od pripadnika FUP-a nije lišen slobode"

Ramo Isak: "Niko od pripadnika FUP-a nije lišen slobode"

"Upozoravam sve koji pakuju u ovom procesu da se neće dobro provesti. Koliko god je nedozvoljen kriminal, toliko je nedozovljeno i pakovanje nekog kriminala".

Konaković je istakao da ga niko nije kontaktirao u vezi istrage.

"Nije me kontaktirao niko, zato što su oni pobjegli od mene. Kad sam prošli put napravio press konferenciju da vas obavijestim da smo mi razbili te brutalne laži da nisam imamo nikakve veze s tim ljudima. EUROPOL-u smo poslali i treću urgenciju da se ustanovi da li sam imao kakvu vezu sa tim ljudima. Naravno da nisam, ali neka se provjeri da li sam bio sa tim ljudima.

Ovdje niko nikoga neće štiti, a Boga mi neće niko nikome ni pakovati priče", dodao je Konaković.

Više detalja o akciji danas u Sarajevu i ostalim gradovima BiH možete pratiti na linku OVDJE.

U našoj galeriji pogledajte prve fotografije današnje akcije u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (38)

/ Povezano

/ Najnovije