Vanredna sjednica u Parlamentu: Zašto je izgradnja autoputa u zastoju

Radiosarajevo.ba
Vanredna sjednica u Parlamentu: Zašto je izgradnja autoputa u zastoju
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održat će 19. vanrednu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda, a to je stanje u procesu izgradnje Koridora Vc.

Ove informacije saopćene su iz Parlamenta FBiH, u kojem stoji da će zastupnici u Predstavničkom domu danas raspravljati o zastoju u izgradnji autoceste na Koridoru Vc i stanju u Javnom poduzeću Autoceste FBiH.

Problemi s izgradnjom autoputa vidljivi su još od početka prošle godine, a kako ističu pojedini zastupnici, prošle su dvije godine od otvaranja posljednje trase autoputa, što predstavlja veliki problem.

Naravno, glavni problem jeste finansiranje izgradnje, zbog čega se danas i održava vanredna sjednica, na kojoj bi zastupnici trebali govoriti o novim modelima finansiranja izgradnje autoputa, ali i o izmjeni zakonske regulative koja je potrebna za takvo što.

Osim ove vanredne, Predstavnički dom Parlamenta FBiH održat će i jednu tematsku sjednicu, na kojoj će zastupnici razgovarati o stanju i perspektivama drvno-prerađivačke industrije, najbrže rastuće industrije u BiH trenutno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije