Utakmice i radovi na putevima: Gdje će biti obustava saobraćaja?

Radiosarajevo.ba
Utakmice i radovi na putevima: Gdje će biti obustava saobraćaja?
/ Radiosarajevo.ba
Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BIH saobraća uz povoljne uvjete za vožnju. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.
Izdvajamo autoput A-1, dionice Sarajevo zapad - Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug - Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla - Priboj, M-4 Tuzla - Kalesija, M-16 Bugojno - Kupres, M-17 Jablanica - Mostar i M-17 Žepče - Maglaj. 

U toku su radovi i na području Vogošće (M-18 Sarajevo - Semizovac), zbog čega se i na tom lokalitetu, u vremenu od 08 do 16 sati, saobraća usporeno,  uz naizmjenično propuštanjem vozila. 
 
Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-5 Ripač - Dubovsko (08-16 sati).
 
Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. 
 
I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.
 
Zbog radova u  Crnoj Gori (Ilino Brdo - Vilusi i Deleuša - Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati). 

KANTON SARAJEVO

- Zbog održavanja fudbalske utakmice, danas će od 17:30 do 23:15 sati za saobraćaj biti zatvorene ulice Patriotske lige –obilaznica pored Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase i ulici Betanija (od raskrsnice s ulicom Alipašina do ulazne rampe za Pedijatrijsku kliniku KCUS).
 
- Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 08 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja s ulicom Safeta Hadžića do spoja s ulicom Atife Karalić).
 
Etapne dionice su: od raskrsnice s ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice s ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice s ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice s ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice s ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice s ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci
 
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Paje, Hamze Čelenke, Dajanli Ibrahim bega, Safvet -bega Bašagića, Sagrdžije, Jelića, Kranjčevićeva, Zmajevac  i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije