Vanredna sjednica o najavama RS da će formirati rezervni sastav policije

Radiosarajevo.ba
Vanredna sjednica o najavama RS da će formirati rezervni sastav policije
FOTO: Fena / Zastupnički dom Parlamenta FBiH odlučio većinom glasova

Komisija za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine trebala bi danas održati vanrednu sjednicu na kojoj će raspravljat o najavama RS da će formirati rezervni sastav policije.

Podsjećamo, sjednica je sazvana na prijedlog predsjedavajućeg Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH Damira Mašića (SDP), a koji je poziv na sjednicu uputio i Uredu visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH.

Pored članova parlamentarne komisije sjednici bi trebali prisustvovati i premijer FBiH Fadil Novalić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Elvir Karajbić, ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, vršitelj dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman te sekretari Vlade FBiH i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Mašić je na dnevni red stavio tačku koja glasi:

„Mogući pravci djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS-a“.

Federalni parlamentarci zajedno s nositeljima ključnih funkcija danas će razgovarati o opciji uvođenja rezervnog sastava policije u Federaciji BiH. Ovakav potez uslijedio je nakon najava RS-a da će ovaj bh. entitet formirati rezervni sastav represivnog aparata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije