Vanredna sjednica: Dodik opet blokirao angažman Oružanih snaga BiH

6
Radiosarajevo.ba
Vanredna sjednica: Dodik opet blokirao angažman Oružanih snaga BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je danas vanrednu sjednicu, ali nisu mogli donijeti odluku o angažmanu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za pomoć na području Konjica nakon poplava.

Odluka nije mogla biti donesena jer sjednici nije prisustvovao Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

"Na dnevnom redu 147. vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić, bio je Prijedlog odluke o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim tijelima u privremenom angažovanju inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH na području Konjica", navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

Gradačac digao glas protiv femicida: 'Nećemo zaboraviti ni Halidu, ni Nizamu, ni Amru...'

Gradačac digao glas protiv femicida: 'Nećemo zaboraviti ni Halidu, ni Nizamu, ni Amru...'

Dodika nema u svojoj stolici - undefined

Predsjedništvo BiH: Dodika nema u svojoj stolici

I dok su sjednici prisustvovali predsjedavajući Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Dodika nije bilo.

Time se, kako je navedeno u saopćenju, o predloženoj odluci nije moglo raspravljati, niti je odluka mogla biti donesena.

Podsjetimo, zbog blokade koju provodi Milorad Dodik, Oružane snage BiH nisu mogle biti angažirane ni prilikom gašenja požara u Neumu, Livnu, Stocu...

Dodik je jučer rekao da bi se danas u Ankari trebao sastati sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Oko 14.30 sati je stigla vijest da je Erdogan primio Dodika u Ankari, a kako je jučer najavio lider SNSD -  tema razgovora će biti aktuelna situacija u BiH i privredna saradnja i infrastrukturni projekti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije