Vahidin Preljević: Ko BiH želi budućnost europskog Libana?!

/ Komentari (33)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ralle

Kad su nam ovakvi profesori, jadna nam je država. Konstantno Bošnjaci, nameću nekakvi BH naciju. To je bila Juga i znamo kako je završila. BiH je jedina moguća kao cijela, al iz tri dijela, kakvo je sada stanje na terenu. Uzaludna je borba za tu tzv.građansku, gdje se, isključivo samo Bošnjaci, izjašnjavaju kao "ostali' ili kao Hrvati i Srbi, isključivo radi pozicija i funkcija. Da žele dobro državi, jedini način je da sezona šta je čije, naravno, u okviru BiH. Sve drugo je iluzija.

Netenyahu

Mi znamo sa teroristima i rado ćemo obučiti Hrišćane

Ja1

Kad su nam ovakvi profesori, jadna nam je država. Konstantno Bošnjaci, nameću nekakvi BH naciju. To je bila Juga i znamo kako je završila. BiH je jedina moguća kao cijela, al iz tri dijela, kakvo je sada stanje na terenu. Uzaludna je borba za tu tzv.građansku, gdje se, isključivo samo Bošnjaci, izjašnjavaju kao "ostali' ili kao Hrvati i Srbi, isključivo radi pozicija i funkcija. Da žele dobro državi, jedini način je da sezona šta je čije, naravno, u okviru BiH. Sve drugo je iluzija. ka Ralle Nikada juga nije bila gradjanska i takav model nikada nismo imali. Ti sto ti pises to je samo tvoja fikcija i glediste iz tvoje rupe u kojoj si rastao a nema nikakve veze sa stvarnoscu. Obrazuj se malo mimo vjerskih institucija i etno pameti, mozda se prosvijetlis. A sa ovim profesorom odnosno novim Botom SDA se ni ja ne slazem

Dakle, kad si profesor, a nemas bazicne logike...

Gospodine profesore, da ja vam nesto objasnim. RAZLIKE! Je li shvacate? One su nepremostive, prevelike su. Ne mozemo u jednoj unitarnoj drzavi. Razlike u obicajima, u jelu, razlike u nosnjama, razlike u govoru.... pa ih se onda jos suptilno (ili manje suptilno...) potencira medijima. Pa se pokusava uvesti novi jezik, a svi samo da pogledamo u djacke knjizice i svjedocanstva shvatili bismo da mi onda ne znamo govorit jer smo tamo dobili ocjene iz nekog nepostojeceg jezika?? I opet mediji pritiscu... Je li shvacate gospodine profesore?

adi

Bolje pitaj ko bih zeli kao unitarnu, ilamisticku diktaturu, ***** ti sve ti si neki strucnjak, ti si kita, islamisti imaju cilj da vladaju bosnom, ali mogu samo svim 23% sto ima nato dade jer ****e nisu moge osloboditi vise od 11% drzave, bitnije bio sverc, podrumi, i bjezanija

sveuciliste

Gospodine profesore, da ja vam nesto objasnim. RAZLIKE! Je li shvacate? One su nepremostive, prevelike su. Ne mozemo u jednoj unitarnoj drzavi. Razlike u obicajima, u jelu, razlike u nosnjama, razlike u govoru.... pa ih se onda jos suptilno (ili manje suptilno...) potencira medijima. Pa se pokusava uvesti novi jezik, a svi samo da pogledamo u djacke knjizice i svjedocanstva shvatili bismo da mi onda ne znamo govorit jer smo tamo dobili ocjene iz nekog nepostojeceg jezika?? I opet mediji pritiscu... Je li shvacate gospodine profesore? ka Dakle, kad si profesor, a nemas bazicne logike... pogledaj knjizice i svjedocanstva iz doba austro-ugarske monarhije pa ces onda shvaTiti.

Ccccc

Bolje pitaj ko bih zeli kao unitarnu, ilamisticku diktaturu, ***** ti sve ti si neki strucnjak, ti si kita, islamisti imaju cilj da vladaju bosnom, ali mogu samo svim 23% sto ima nato dade jer ****e nisu moge osloboditi vise od 11% drzave, bitnije bio sverc, podrumi, i bjezanija ka adi Ko je od bosansoih krscana napravio rasisticke krscanske pseudocioniste sa rasno cistom sh nacionalnom pripadnoscu iz religije? Ko smatra Bosnu posljednjim ostatkom turskog carstva koje treba podijeliti izmedju sh i asimilirat semite slavene muslimane?

Ccccc kad krscanski stasaU brani jevrejeskog U

Mi znamo sa teroristima i rado ćemo obučiti Hrišćane ka Netenyahu Je li George Habash bio islamoterorist? Jesu li svi Palestinci muslimani ili su grupno semiti bez obzira na religiju? I usput kakvo si ti krscansko smece koje brani jevrejske heretike koji ne priznaju Isusa i smatraju ga *****anom? Cccc skupa cijena asimilacije u Jevropu.

Naci podstanaru

Kad su nam ovakvi profesori, jadna nam je država. Konstantno Bošnjaci, nameću nekakvi BH naciju. To je bila Juga i znamo kako je završila. BiH je jedina moguća kao cijela, al iz tri dijela, kakvo je sada stanje na terenu. Uzaludna je borba za tu tzv.građansku, gdje se, isključivo samo Bošnjaci, izjašnjavaju kao "ostali' ili kao Hrvati i Srbi, isključivo radi pozicija i funkcija. Da žele dobro državi, jedini način je da sezona šta je čije, naravno, u okviru BiH. Sve drugo je iluzija. ka Ralle Kad ces prestat glumatat cionistu sa njesra da pravoslavlje i katolicanstvo proizvode sh nacije i arijevsku rasnu cistotu?

Hmmmmm

pogledaj knjizice i svjedocanstva iz doba austro-ugarske monarhije pa ces onda shvaTiti. ka sveuciliste Mirjana Gross: HRVATSKA NACIONALNA POLITIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1878 DO 1914, Historijski zbornik, Zagreb 1968, Povijesno drustvo Hrvatske. Zanimljivo stivo kako je Josip Strossmayer prodavao hrvatsku naciju preko katolicanstva seoskom bosanakom katolickom puku. Je li Isus bio etnicki hrvat Stroco?

Borac sa Žuči

Vatikan!

Irfg

SVAKI CLANAK ZA CILJ IMA IZAZVATI REAKCIJU ! E , ONDA SE UPALE RAZNE LAMPICE , I KRENE ! I STO VALJA I STO NE TREBA . ZAPAMTITE , NARASTAJE SE UCI DA TI JE KOMSIJA NAJPRECI ! U SVIJESTI JE TO ! ! ! A PUNO NJIH TO NE ZELI ČUTI ! UPREGLI , PA U INAT ! NIKAKAV LIBAN NE PRIZIVATI U BIH I TROVATI ! BIH JE PROŽETA NISANIMA I KRSTOVIMA /KRIZEVIMA , U MIRU STOJE !

TITO

NOVINARCICU PRVO RACI ISTINU DA SU ZLIKOVCI HAMASA I HEZBOLAHA 1 10 2023 NAPRAVILI MASAKR NAD IZRAJELSKIM CIVILIMA I SAD VAM JE KRIVO STO VAS IZRAJEL TUCE JA MU ZAMJERAM STO GADJA MJESTA GDJE SU CIVILI ALI TREBA IMAT NA UMU DA SU SVI ISLAMISTI ISTI I DA SE KRIJU MEDJU CIVILIMA TAKO SU SE ISLAMISTI TZABIH U BIH KRILI MEDJU CIVILIMA

Irfg

No ,no, no , prof. Dr, Vahidin , takve postavke ,nebi trebale dolaziti od nekoga koje filozof ! To su više zapaljive retorike nego pomislite !!! HALO BA , PROF, DR. IDI MALO VANI I PROPUSI SE ILI RADI ,CEPAJ DRVA , POMOZI NEKOM ! OD TE SILNE FILOZOFIJE U TEBI , SVE CE POLUDITI ! STOP BOLAN !

🔥🔥🔥🔥

>>Mirjana Gross: HRVATSKA NACIONALNA POLITIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1878 DO 1914, Historijski zbornik, Zagreb 1968, Povijesno drustvo Hrvatske. Zanimljivo stivo kako je Josip Strossmayer prodavao hrvatsku naciju preko katolicanstva seoskom bosanakom katolickom puku. Je li Isus bio etnicki hrvat Stroco? ka Hmmmmm<<Jel Muhamed bio Bošnjak iz BiH

Irfg

NIKAKO SE OTETI DOJMU , DA LJUDI , KOJIMA JE SVAKO KRIV OSIM NJIH SAMIH TO NE VIDE . TAKO I OVAJ LIK .OPTUZUJE SVE OKOLO , A NECE DA SHVATI DA JE U SAMOM NJEMU PROBLEM ! BIH JE DRZAVA , 3 NARODA , USTAVNA !!! PROCESI U BIH TRAJU , DA SE DOGOVOROM BIH OBLIKUJE ! NE RATOM , NE MRZNJOM ISKLJUCIVO MIRNIM PUTEM ! KADA TI STANOVNICI BIH SHVATE TO, ONDA CE BITI PUNO LAKSE ! NEMA INATA , ZLA JE BILO UVIJEK , IPAK TREBA TRAZITI DA ZLA BUDE STO MANJE ! TREBA RACUNATI ,NEKAD TI MOZE POMOCI DRUGACIJI OD TEBE A PRIMJERA IMA DOSTA U ZIVOTU . SVAKO TO DOZIVI I TO MU BUDE OPOMENA ZA DALJE .

Čak ne znaš kada se napad HAMASA desio

NOVINARCICU PRVO RACI ISTINU DA SU ZLIKOVCI HAMASA I HEZBOLAHA 1 10 2023 NAPRAVILI MASAKR NAD IZRAJELSKIM CIVILIMA I SAD VAM JE KRIVO STO VAS IZRAJEL TUCE JA MU ZAMJERAM STO GADJA MJESTA GDJE SU CIVILI ALI TREBA IMAT NA UMU DA SU SVI ISLAMISTI ISTI I DA SE KRIJU MEDJU CIVILIMA TAKO SU SE ISLAMISTI TZABIH U BIH KRILI MEDJU CIVILIMA ka TITO Sami Izraelci ne vjeruju da je ovo bio "propust". Nedavno je izašao video izraelske vojnikinje koja je radila na granici s Gazom u kojem kaže da nema nikakve šanse da netko samo pristupi granici a da Izrael za to ne zna. Kako kaze sustav zaštite granice, kamere, senzori, tehnologija koju Izrael ima na granici s Gazom ne dozvoljava da golub sleti, da zohar prede barijeru a da Izraelci to na kamerama i u sustavu ne vide, a njima je taj dan 400 muskaraca s traktorima i bagerima preslo granicu. 😅 Osim toga su dva tjedna prije napada egipatske službe obavijestile Izrael da im Hamas sprema napad, nadalje dvije godine su Hamasovci lijetali i uvježbavali prelazak granice dok su ih Izraelci promatrali. A Izraelu je, od kad je dobio prvu prijavu iz Kibutza, trebalo ni manje ni više nego 7 sati da posalje vojsku i to ne pjesadiju nego Apache helikoptere i tenkove koji su gadali i palili sve zivo pred sobom pa tako i same Izraelce.

balijetina bez nacije bi ukinuo nacije

onih koji ih imaju (srbi i hrvati), ukinuo bi im vjere u koje vjeruju, a zaveo islamoteroristički groadžanski vilajet. mašala majstore, bit će tako kad na vrbi rodi grožđe! MRŠ u 3 P.M.!

Upravo si se upecao u zamku kristofasisto

>>>>Mirjana Gross: HRVATSKA NACIONALNA POLITIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1878 DO 1914, Historijski zbornik, Zagreb 1968, Povijesno drustvo Hrvatske. Zanimljivo stivo kako je Josip Strossmayer prodavao hrvatsku naciju preko katolicanstva seoskom bosanakom katolickom puku. Je li Isus bio etnicki hrvat Stroco? ka Hmmmmm<<Jel Muhamed bio Bošnjak iz BiH ka 🔥🔥🔥🔥<< Je li Muhamed bio Saracen kako su evropski krstasi nazivali muslimane arape - nakaradni rodjak jevreja, posto jevreji vode porijeklo od Jakoba i Sare, njihovog sina Jude?

Kristofasisticki siptarski majmun

onih koji ih imaju (srbi i hrvati), ukinuo bi im vjere u koje vjeruju, a zaveo islamoteroristički groadžanski vilajet. mašala majstore, bit će tako kad na vrbi rodi grožđe! MRŠ u 3 P.M.! ka *****etina bez nacije bi ukinuo nacije Pokrsten za kasiku graha bi nekom da se re kako je ocuvalo slavensku rasnu cistotu i sh naciju preko krscanstva dok su slaveni koji su presli na islam izdali rasu i pretvorili se u semite jevreje. Prilicno bezobrazno od nekog ko zdere jevrejski les, obozava razapeta palestinskog jevreja, slusa nauk drugog jevreja Pavla koji je to ispricao svijetu kao spasenje svemira a ne sake preobracenika. Mars rasno cisti fasisticki majmune.

hej HODŽA, najveća si

>>Pokrsten za kasiku graha bi nekom da se re kako je ocuvalo slavensku rasnu cistotu i sh naciju preko krscanstva dok su slaveni koji su presli na islam izdali rasu i pretvorili se u semite jevreje. Prilicno bezobrazno od nekog ko zdere jevrejski les, obozava razapeta palestinskog jevreja, slusa nauk drugog jevreja Pavla koji je to ispricao svijetu kao spasenje svemira a ne sake preobracenika. Mars rasno cisti fasisticki majmune. ka Kristofasisticki siptarski majmun<<budasla na ovom islamnističkom, kasabskjom portalčiću.... i najsmješnija, olaham i titam, a i reiSSovcam!

Mnogospostovani eUropski ridikule

>>>>Pokrsten za kasiku graha bi nekom da se re kako je ocuvalo slavensku rasnu cistotu i sh naciju preko krscanstva dok su slaveni koji su presli na islam izdali rasu i pretvorili se u semite jevreje. Prilicno bezobrazno od nekog ko zdere jevrejski les, obozava razapeta palestinskog jevreja, slusa nauk drugog jevreja Pavla koji je to ispricao svijetu kao spasenje svemira a ne sake preobracenika. Mars rasno cisti fasisticki majmune. ka Kristofasisticki siptarski majmun<<budasla na ovom islamnističkom, kasabskjom portalčiću.... i najsmješnija, olaham i titam, a i reiSSovcam! ka hej HODŽA, najveća si<< Presmijesni ste sa tim pateticnim imitiranjem cionizma u katolickoj varijanti. Dozvolite da Vam pojasnim ocito kako jevreji imaju narodnost poveznu sa religijom gdje je jedno garant drugog, pa ako odbace ili reformisu religiju imaju narodnost koju dalje razvijaju u sekularnu naciju. Sto se pak tice krscanstva i katolicanstva kao istinske vjere, narodi postaju krscani nakon posjete svetog duha i postaju dio spasene odabrane zajednice koja je prihvatila Kristovu zrtvu na krizu za svoje spasenje bez obzira na zemlju podrijetla. Obrazujte se vise u katekizisu mnogospostovani nacisto.

Odličan tekst

Odličan tekst. Samo sve to vodi porijeklo od 1945. Bilo je i izdvojeno mišljenje kada se usvajalo ni,ni,ni nego i,i,i. Eto samo da znate... Hercegovac izdvojio mišljenje. Mostarac. ČISTO DA SE ZNA! Nije bio funjara.

1945 je bilo krpljenje rupa iz 1918

Odličan tekst. Samo sve to vodi porijeklo od 1945. Bilo je i izdvojeno mišljenje kada se usvajalo ni,ni,ni nego i,i,i. Eto samo da znate... Hercegovac izdvojio mišljenje. Mostarac. ČISTO DA SE ZNA! Nije bio funjara. ka Odličan tekst Gdje je jugoslovenska nacija nastala na politickoj teologiji kristoslavizma gdje su slaveni krscani ocuvali rasnu cistotu i nacionalnost preko krscanstva a dok su slaveni koji su presli na islam postali pohlepne rasne izdajice i semiti-jevreji. Stos nacije 2. Yu je bio kako je nastala nova ravnopravna jugoslovenska nacija u NOBu koja nikog ne iskljucuje i koja je priznala srpskohrvatski nacionalni napredak ali bez rasisticke superiornosti koja prati nacionalne ideje i emancipaciju slavena muslimana po principu reformisana judaizma u Evropi gdje se ortodoksni religiozni jevreji emanicipuju u sekularnu normativnost uklanjanjem rigidnosti judaizma postavsi reformisani jevreji. Odatle potice musliman sa velikim M i formula iii i ni ni ni i pradavna evropska glupost da su muslimani i jevreji i po vjeri i po narodnosti identicni do zamjenjivosti.

Korekcija

>>>>>>Mirjana Gross: HRVATSKA NACIONALNA POLITIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1878 DO 1914, Historijski zbornik, Zagreb 1968, Povijesno drustvo Hrvatske. Zanimljivo stivo kako je Josip Strossmayer prodavao hrvatsku naciju preko katolicanstva seoskom bosanakom katolickom puku. Je li Isus bio etnicki hrvat Stroco? ka Hmmmmm<<Jel Muhamed bio Bošnjak iz BiH ka 🔥🔥🔥🔥<< Je li Muhamed bio Saracen kako su evropski krstasi nazivali muslimane arape - nakaradni rodjak jevreja, posto jevreji vode porijeklo od Jakoba i Sare, njihovog sina Jude? ka Upravo si se upecao u zamku kristofasisto<< Unuka Abrahama i Sare preko njihova sina Jakoba ili Izraela. Jesu li Abraham i Sara bili etnicki hrvati, slaveni krscani?

Ne znam sta kaze natpis na vitrazu u Katedrali

>>>>Mirjana Gross: HRVATSKA NACIONALNA POLITIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1878 DO 1914, Historijski zbornik, Zagreb 1968, Povijesno drustvo Hrvatske. Zanimljivo stivo kako je Josip Strossmayer prodavao hrvatsku naciju preko katolicanstva seoskom bosanakom katolickom puku. Je li Isus bio etnicki hrvat Stroco? ka Hmmmmm<<Jel Muhamed bio Bošnjak iz BiH ka 🔥🔥🔥🔥<< Srca Isusova u Sarajevu-Katolici Bošnjaci Grada Sarajeva 1887?

Zaboravio si SRBiH

Nikada juga nije bila gradjanska i takav model nikada nismo imali. Ti sto ti pises to je samo tvoja fikcija i glediste iz tvoje rupe u kojoj si rastao a nema nikakve veze sa stvarnoscu. Obrazuj se malo mimo vjerskih institucija i etno pameti, mozda se prosvijetlis. A sa ovim profesorom odnosno novim Botom SDA se ni ja ne slazem ka Ja1 Kristofasisto.

🔥🔥🔥🔥

>>>>>>>>Mirjana Gross: HRVATSKA NACIONALNA POLITIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1878 DO 1914, Historijski zbornik, Zagreb 1968, Povijesno drustvo Hrvatske. Zanimljivo stivo kako je Josip Strossmayer prodavao hrvatsku naciju preko katolicanstva seoskom bosanakom katolickom puku. Je li Isus bio etnicki hrvat Stroco? ka Hmmmmm<<Jel Muhamed bio Bošnjak iz BiH ka 🔥🔥🔥🔥<< Je li Muhamed bio Saracen kako su evropski krstasi nazivali muslimane arape - nakaradni rodjak jevreja, posto jevreji vode porijeklo od Jakoba i Sare, njihovog sina Jude? ka Upravo si se upecao u zamku kristofasisto<< Unuka Abrahama i Sare preko njihova sina Jakoba ili Izraela. Jesu li Abraham i Sara bili etnicki hrvati, slaveni krscani? ka Korekcija<<Postavlja te glupa pitanja u to doba nije bilo Kršćana a ni Muslimana

Ko želi libanizaciju BiH ?

Engleska i Amerika najviše a EU najmanje jer je Balkan u Europi a ne u Americi. BREXIT 😆

Pogotovo sh nacija iz krscanstva

>>>>>>>>>>Mirjana Gross: HRVATSKA NACIONALNA POLITIKA U BOSNI I HERCEGOVINI OD 1878 DO 1914, Historijski zbornik, Zagreb 1968, Povijesno drustvo Hrvatske. Zanimljivo stivo kako je Josip Strossmayer prodavao hrvatsku naciju preko katolicanstva seoskom bosanakom katolickom puku. Je li Isus bio etnicki hrvat Stroco? ka Hmmmmm<<Jel Muhamed bio Bošnjak iz BiH ka 🔥🔥🔥🔥<< Je li Muhamed bio Saracen kako su evropski krstasi nazivali muslimane arape - nakaradni rodjak jevreja, posto jevreji vode porijeklo od Jakoba i Sare, njihovog sina Jude? ka Upravo si se upecao u zamku kristofasisto<< Unuka Abrahama i Sare preko njihova sina Jakoba ili Izraela. Jesu li Abraham i Sara bili etnicki hrvati, slaveni krscani? ka Korekcija<<Postavlja te glupa pitanja u to doba nije bilo Kršćana a ni Muslimana ka 🔥🔥🔥🔥<<

hahaha vider mu glOAve, prOAvi je

reisov mudžahedin _ SAMO DA VLAH NE VLADA; ahahahahaha, ne zarezuje ni ovaj PODSTANARE, ahahaha, štajreć džOAmijski jaranien?! jooooooooojjjj čuje l o j , fuj, fuj,.... dismr ko mujo!

TITO

Sami Izraelci ne vjeruju da je ovo bio "propust". Nedavno je izašao video izraelske vojnikinje koja je radila na granici s Gazom u kojem kaže da nema nikakve šanse da netko samo pristupi granici a da Izrael za to ne zna. Kako kaze sustav zaštite granice, kamere, senzori, tehnologija koju Izrael ima na granici s Gazom ne dozvoljava da golub sleti, da zohar prede barijeru a da Izraelci to na kamerama i u sustavu ne vide, a njima je taj dan 400 muskaraca s traktorima i bagerima preslo granicu. 😅 Osim toga su dva tjedna prije napada egipatske službe obavijestile Izrael da im Hamas sprema napad, nadalje dvije godine su Hamasovci lijetali i uvježbavali prelazak granice dok su ih Izraelci promatrali. A Izraelu je, od kad je dobio prvu prijavu iz Kibutza, trebalo ni manje ni više nego 7 sati da posalje vojsku i to ne pjesadiju nego Apache helikoptere i tenkove koji su gadali i palili sve zivo pred sobom pa tako i same Izraelce. ka Čak ne znaš kada se napad HAMASA desio ZNAM KAD SE DESIO NAPAD 7 10 2023 A TO STO PRICAS TO SU PRICE ZA MALU DJECU

Jesi ti isao u AU-skolu? Ja sam u Titinu...

pogledaj knjizice i svjedocanstva iz doba austro-ugarske monarhije pa ces onda shvaTiti. ka sveuciliste

/ Najnovije