Vahid Ćosić: Sefić je počinio 47 prekršaja i više krivičnih djela

Radiosarajevo.ba
Vahid Ćosić: Sefić je počinio 47 prekršaja i više krivičnih djela
/ Komesar MUP-a KS Vahid Ćosić
Policijski komesar i generalni inspektor policije Vahid Ćosić održao je press konferenciju o sigurnosnoj situaciji na području Kantona Sarajevo.

Na današnjoj press konferenciji, komesar Vahid Ćosić između ostalog je rekao:

Sefić Sanjin evidentiran je među saobraćajnim prekršajima 47 puta. Vožnja pod dejstvom alkohola, neprilagođena brzina, vršenje nedozvoljenih radnji s vozilom, upravljanje motornim vozilom bez odgovarajućih pomagala, vožnja neregistriranim vozilom, vožnja s nevažećom vozačkom dozvolom. Također, on je kažnjen zbog vožnje bez pojasa i razgovora na telefon u toku vožnje“, naveo je na početku današnjeg izlaganja Ćosić.

Sefić je narušavao i javni red i mir (tučom i sl.), te prijetio sigurnošću drugim licima, omalovažavao je službena lica.

Ukupan dug u registru za novčane kazne iznosi 3.800 KM.

Sanjin Sefić tri puta je optužen za razbojništva samo u toku 2008. godine, čemu se vraćao i narednih godina.

Sefić je ranije kažnjen s godinu i šest mjeseci uvjetno. Procesuiran je za 17 krivičnih djela, ali nakon toga pušten na uvjetnu kaznu.

Policijski službenici preuzeli su sve operativne mjere i radnje u cilju prikupljanja informacija da se dođe do počinioca teškog krivičnog djela – saobraćajne nesreće u kojoj su u ponedjeljak navečer poginule dvije studentice Edita Malkoč i Selma Agić.

„Službenici su nakon nesreće bili angažirani da pronađu Sefića i vozilo kojim je usmrtio dvije studentice“, naveo je Ćosić.

U 22.45 sati u ponedjeljak navečer MUP KS-a obavijestio je sve policijske agencije u BiH o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu ovog djela.

Sefić je prešao granični prijelaz Uvac sa Srbijom u 6:36 sati ujutro iako je Granična policija bila upoznata s onim što je on učinio.

Sudija za prekršaje je donio odluku o određivanju pritvora, nakon čega je raspisana međunarodna potjernica za ovim licem. Javnost je upoznata da se Sefić nalazi pod kontrolom organa MUP-a Srbije i da sada slijedi postupak ekstradicije - njegovog izručenja.

Tokom 9 mjeseci od početka ove godine zabilježene su pojačane kontrole policije na ulicama Kantona Sarajevo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije