Advokat Sanjina Sefića za Radiosarajevo.ba: On se strašno kaje

Lana Ramljak
Advokat Sanjina Sefića za Radiosarajevo.ba: On se strašno kaje
Vojvođanski advokat Dejan Koprić sinoć je, po službenoj dužnosti, dodijeljen Sanjinu Sefiću, 25-godišnjaku osumnjičenom da je skrivio udes u Sarajevu u kojem su poginule studentice Edita Malkoč i Selma Agić.

Koprić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba ističe kako se sa Sefićem vidio već sinoć.

"On je u izrazito teškom stanju i strašno se kaje, što mi je bilo jasno i iz razgovora koje sam vodio s njegovim roditeljima. U jednom trenutku je rekao 'pa i ja imam sestru'", otkriva Koprić za naš portal.

Pitamo ga da li je Sefić govorio bilo šta o udesu, a Koprić ističe da je govorio samo uopšteno.

Naš sagovornik napominje da Viši sud u Novom Sadu, pod čijom je nadležnošću Sefić trenutno, neće odlučivati o krivici pa se osumnjičeni Sefić, koji je od udesa koji se desio u ponedjeljak bio u bijegu, nije o tome ni izjašnjavao.

Doznajemo da je Sefić zatražio da postupak njegovog izručenja ide u redovnoj proceduri, što znači da bi ekstradicija mogla potrajati. Detalje o postupku izručenja možete čitati na ovom LINKU.

Advokat Sanjina Sefića smatra da je ovakva odluka bila "legitimna" iz Sefićevog ugla, jer se "oko cijelog slučaja digao veliki pritisak":

"Posebno zbog ovih brojnih protesta u Sarajevu, jednostavno čini se da mu se sada ne bi moglo suditi 'hladne glave'."

Pitamo advokata da li postoje neke prepreke za izručenje Sefića Bosni i Hercegovini, na šta on odgovara da, prema raspoloživim informacijama, "nema nikakvih problema i sve je u redu".

"Sad je sve stvar prepiske između ministarstava Srbije i BiH. Potjernica je potjernica, ali za izručenje su potrebni brojni dokumenti, materijali i podaci", poručuje Koprić u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije