Vlada FBiH imenovala Irmu Borovac za direktoricu FIA-e

1
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH imenovala Irmu Borovac za direktoricu FIA-e
Foto: FIA / Irma Borovac

Na osnovu rezultata javnog konkursa, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jučer je imenovala Irmu Borovac za direktoricu Finansijsko-informatičke agencije, na period od četiri godine.

Vlada Federacije je u maju ove godine imenovala Borovac za v.d direktoricu Finansijsko-informatičke agencije (FIA). Tada je imenovana na period od tri mjeseca, do dovršetka konkursne procedure.

Kako su ranije pisali mediji, na ovoj poziciji zamijenila je dugogodišnjeg direktora Finansijsko-informatičke agencije (FIA) Esada Mahmutovića.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Borovac je ranije obnašala funkciju rukovodioca kantonalnog poreznog ureda Sarajevo i magistrica je ekonomije.

U pogledu ostalih kadrovskih rješenja, Vlada FBiH je jučer Nadzornom odboru Zraka d.d. Sarajevo dala prethodne saglasnosti za razrješenje direktora ovog društva Isme Hebibovića, zbog podnesene ostavke, te za imenovanje Muhameda Suljagića za vršioca ove dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Vlada FBiH je, također, prihvatila izvještaj Komisije za provođenje postupka izbora kandidata za člana Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine, te s liste uspješnih kandidata na ovu poziciju imenovala Zijada Krnjića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije