Uznemirujući rezultati s KCUS-a: U Sarajevu veliki porast zaraženih

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući rezultati s KCUS-a: U Sarajevu veliki porast zaraženih
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 298 uzoraka na prisustvo koronavirusa, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove zdravstvene ustanove.

Od testiranih 298 uzoraka, pozitivno je 83.

"U Kantonu Sarajevo potvrđeno je nove 64 pozitivne osobe na COVID-19, te po jedan slučaj u Visokom i Kaknju. Imali smo 19 retestiranih osoba i svi su pozitivni. Jako loše... ", potvrdila je generalna direktorica KCUS-a a prof. dr. Sebija Izetbegović za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, jučer su u Sarajevu zabilježena "svega" 32 slučaja novozarežnih od novog soja koronavirusa, a danas se broj uduplao - 64. 

Prema podacima stranice Worldometers.info u našoj zemlji je potvrđeno ukupno 6.981 slučaj COVID-19.

Preminulo je 226 ljudi, a oporavilo se 3.179.

U protekla tri dana u Bosni i Hercegovini koronavirus je odnio 10 života i sa današnjim rezultatima zarazio 662 osobe, pokazuju podaci Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ukupan broj zaraženih zaključno s jučerašnjim danom do 14 sati u BiH iznosio je 6.981. Od tog broja, u RS-u je inficirano 3.204, u FBiH 3.712, a u Brčko distriktu 65 osoba.

Kada su u pitanju smrtni slučajevi, do sada ih je zabilježeno 226, od čega 139 u RS-u, 82 u FBiH i pet u Brčkom. U odnosu na podatke od prije četiri dana, odnosno 10. juli, preminulo je deset osoba, od čega devet u FBiH i jedna u RS-u.

U Brčkom nije bilo smrtnih slučajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije