Uživo pratite oluju koja se približava Bosni: Evo kad stiže

2
Radiosarajevo.ba
Uživo pratite oluju koja se približava Bosni: Evo kad stiže
Foto: Printscreen / Oluja se približaba BiH

Oluja Aragon jučer je, 19. jula 2023, napravila ogromne probleme na Balkanu gdje je poginulo ukupno šest osoba. Aragon je "projurio" Slovenijom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, a ostavio je milionsku štetu u brojnim gradovima.

Danas je bio prolazno mirniji dan uz pretežno sunčano vijeme, a već u petak (21. jula) ponovo se očekuje nestabilno vrijeme.

Kako navode na Facebook stranici BHmeteo, prvi olujni sistem moguće da će stići u jutarnjim satima petka, a drugi navečer/noć na subotu.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Drugi će biti izraženiji i zahvatit će veći dio naše zemlje. Donosit će prolazno jaču kišu, grmljavinu, jak vjetar te lokalno led. Naime, vlažan i nestabilan zrak koji prstiže sa zapada Europe u izraženoj jugozapadnoj i zapadnoj struji će večeras i tokom petka ponovo potaknuti konvektivni razvoj oblačnosti nad sjeverom Italije.

Nad sjeverom Italije se očekuje u noći na petak formiranje prvog olujnog sistema i koji bi se u ranim jutarnjim satima premještao ka Sloveniji i Hrvatskoj, navode na Facebooku.

20.07. - 17:00 | Danas je bio prolazno mirniji dan uz pretežno sunčano vijeme, u petak(21.07.) ponovo nestabilno. Prvi...

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, July 20, 2023

"Na svom putu u jutarnjim i prijepodnevnim satima petka moguće da će zahvatiti dio sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne donoseći prolaznu jaču kišu, grmljavinu i jak vjetar.

U petak poslijepodne većinom mirnije, pretežno sunčano, a pojava kratkotrajnih pljuskova moguća samo rijetko. Navečer, glavninom u noći na subotu (22. juli) novi olujni sistem sa zapada koji bi ovaj put prešao preko većeg dijela zemlje donoseći prolazne padavine i nevremena", navode iz BHmeteo.

Kretanje oluje možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije