Uvećan dječiji dodatak u Kantonu Sarajevo

1
AA
Uvećan dječiji dodatak u Kantonu Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Sve porodice u Kantonu Sarajevo, koje imaju troje ili više djece, od danas se mogu obratiti Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu u svojoj općini kako bi predale zahtjev za dječiji dodatak, bez obzira na njihov ekonomski status.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo donijelo je odluku da će sve porodice koje imaju troje i više djece, bez obzira na njihov imovinski cenzus, od sada imaju pravo na dječiji doplatak, i to uvećan za 10 posto.

Ministarstvo je na osnovu novih izmjena Zakona donijelo Instrukciju o iznosima novčanih davanja u kojima je za porodice s troje ili više djece, bez cenzusa, utvrđen iznos od 57,70 KM za svako dijete.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Ove Instrukcije u srijedu su dostavljene svim nadležnim općinskim organima uprave, kako bi isti mogli započeti s primjenom Zakona.

Iz Udruženja porodice s troje i više djece "Porodice tri plus" naveli su da će porodice od danas moći podnositi zahtjeve za dodatak.

"Uživajmo u ovom historijskom trenutku za natalitet u Federaciji Bosne i Hercegovine, a 'Porodice tri plus' ohrabrenije ide dalje, bori se za nove promjene, s ciljem da sve porodice u Federaciji BiH uživaju u istim benefitima", ističu iz udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije