! / Zahtjevi za isplatu dječijeg dodatka za porodice s troje i više djece od četvrtka

19. 01. 2022. u 18:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zakonom i izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, koji je Skupština Kantona Sarajevo donijela 18.12.2021.g., propisano je da porodice sa troje ili više djece ostvaruju pravo na dodatak na djecu uvećan za 10 posto za svako dijete, što znači da sve ove porodice ostvaruju navedeni dodatak na djecu bez cenzusa.

"Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo je na osnovu ovih izmjena Zakona donijelo Instrukciju o iznosima novčanih davanja u kojima je za porodice a troje ili više djece, bez cenzusa, utvrđen iznos od 57,70 KM za svako dijete!

Fantastična vijest je da su ove Instrukcije danas dostavljene svim nadležnim općinskim organima uprave, kako bi isti mogli započeti sa primjenom Zakona", navodi se u saopćenju.

Sve porodice u Kantonu Sarajevo, koje imaju troje ili više djece, se od četvrtka mogu obratiti Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu u svojoj općini kako bi predale zahtjev za ovaj historijski dječiji dodatak za djecu, bez obzira na ekonomski status porodica.

"Uživajmo u ovom historijskom trenutku za natalitet u Federaciji Bosne i Hercegovine, a 'Porodice tri plus' ohrabrenije ide dalje, bori se za nove promjene, s ciljem da sve porodice u Federaciji BiH uživaju u istim benefitima", stiču iz "Porodice tri plus".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)