Uvažena žalba Tužilaštva: Nezakonito pušteni Delimustafić, Hadžić i Cerić

J. Ć.
Uvažena žalba Tužilaštva: Nezakonito pušteni Delimustafić, Hadžić i Cerić
Foto: Anadolija / Alija Delimustafić
Žalbu Kantonalnog tužilaštva KS-a na odluku Kantonalnog suda o puštanju na slobodu osumnjičenih Alije Delimustafića, Lejle Cerić i Suade Hadžić uhapšenim u akciji "Pravda", uvažio je Vrhovni Sud Federacije Bosne i Hercegovine.

"Kada su pušteni na slobodu, tvrdili smo da je takva odluka nezakonita“, rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić za portal Radiosarajevo.ba

Odluka Kantonalnog suda o vraćanju u pritvor Delimustafića, Hadžić i Cerić očekuje se do kraja sedmice.

Podsjećamo, nakon što je Alija Delimustafić ponovo pušten iz pritvora, Tužilaštvo Kantona Sarajevo najavilo je da će uložiti žalbu na ovakvu odluku.

Tačnije, istaknuli su kako su nezadovoljni odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu, koji je odlučio da na slobodu pusti Delimustafića, te Lejlu Cerić i Suadu Hadžić.

Alija Delimustafić i drugi uhapšeni su u akciji "Pravda" u novembru prošle godine, a sumnjiče se za krivična djela organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona od sudije, pranjem novca i prevarom.

Naime, sumnjiče se da su, zajedno s pomagačima, godinama sudjelovali u prevarama nekretninama, pribavljajući na taj način enormnu protupravnu imovinsku korist.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije