BiH /  Utvrđeni prijedlozi za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

18. 02. 2019. u 17:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Odbor za dodjelu “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini, danas je, na Petoj sjednici, utvrdio prijedloge za dodjelu i uputio ih Gradskom vijeću Grada Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje.

Javni poziv za predlaganje kandidata, za ovu godinu je bio otvoren od 7. januara do 28. januara . U roku utvrđenom u Javnom pozivu, Gradskom vijeću Grada Sarajeva je dostavljeno 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu Nagrade.

Odbor u sastavu prof. Dr. Velija Katica, predsjedavajući; mr. Tea Mušić, zamjenica predsjedavajućeg; Srđan Srdić član; Mira Jurić, članica; Samir Fazlić, član; Miroslav Živanović, član; Dado Stojnić, član; Dženana Zlatar, članica; Hadžan Konjo, član; Novka Agić, članica; Igor Baroš, član; Elma Tuzlić, članica i Benjamin Isović, član, razmatrao je pristigle prijedloge.

Na današnjoj, Petoj sjednici, Odbor je utvrdio Izvještaj o svom radu za Gradsko vijeće. Uz Izvještaj je Gradskom vijeću uputio i prijedloge odluka za dodjelu „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini, na razmatranje i konačno odlučivanje, za sljedeće kandidate:

u oblasti kulture i umjetnosti - prof.dr. Franjo Topić
u oblasti zdravstva i socijalne zaštite - prof. dr. Fahrudin Smajlović
u drugim oblastima rada i stvaralaštva - Bogić Bogićević.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na svojoj sjednici, koja se planira održati u prvoj polovini mjeseca marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini.

KOMENTARI (1)