U emisiji se odrekao kandidature i pozvao glasače da glasaju za Prevljaka i SDA

3
Radiosarajevo.ba
U emisiji se odrekao kandidature i pozvao glasače da glasaju za Prevljaka i SDA
Foto: Printscreen / MUhamed Kubat

Sinoćnja debatna emisija Televizije Kantona Sarajevo, u kojoj su gostovali kandidati za načelnike Općine Ilidža doživjela je nepredviđen obrt, kada se jedan od njih odrekao kandidature i pozvao svoje glasače da glasaju za drugog kandidata!?

Učinio je to nezavisni kandidat Muhamed Kubat, koji je saopćio da se odriče dalje utrke za načelničku fotelju u korist Fikreta Prevljaka, kandidata SDA.

"Nama treba jedinstvo. Ako je gospodin Fikret Prevljak spreman da surađuje u pogledu prosperiteta svih nas, onda ću se ja odreći svog imena i odreći se svoje kandidature za prosperitet Ilidže i za kompletan narod", rekao Kubat.

Obratio se, kako je naveo, "Armiji navijača, glasača...". Zamolio je da njegovo ime ne zaokružuju na izborima. Kazao je da će on glasati i podržati SDA i Fikreta Prevljaka. 

"Molim vas da to uradite i vi", naveo je. 

Taj dio emisije možete pogledati od 59. minute emisije: 

Njegov čin poprimio je dosta pažnje na društvenim mrežama, prilikom čega su isplivale i Kubatove ranije izjave koje nisu nikako u skladu s njegovim sinoćnjim činom, i u kojima iznosi teške kvalifikacije na Prevljakov račun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije