Uspješna aukcija u Bihaću: Prodata tri kamiona i jedna radna mašina za 107.080 KM

0
Radiosarajevo.ba
Uspješna aukcija u Bihaću: Prodata tri kamiona i jedna radna mašina za 107.080 KM
Foto: Pexels / Ilustracija / Aukcija

U postupku prinudne naplate na prvoj javnoj aukciji Kantonalni porezni ured Bihać je 3, aprila, izvršio javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika-dužnika "As Gradnja" d.o.o Velika Kladuša, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Prodata su tri teretna motorna vozila i jedna radna mašina za ukupno 107.080,00 KM. U toku javne aukcije ponuđači su se nadmetali u više krugova, pa je za ponuđenu imovinu koja je bila predmet prodaje postignuta veća cijena od početne.

Navedeni iznos kupci su u zakonski ostavljenom roku u cijelosti uplatili na račune dužnih javnih prihoda poreznog obveznika - dužnika.

Sparkasse brzi kredit "Sad pa sad" u roku 24h

Sparkasse brzi kredit "Sad pa sad" u roku 24h

Istog dana bila je zakazana i direktna prodaja zaplijenjene imovine poreznog obveznika - dužnika "Rad putevi" d.o.o Bihać, za koju nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava Federacije BiH poziva sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima.

U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obaveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od 5 posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije