Uspješna akcija GSS-a: Pronađen dezorijentiran dedo na Alipašinom Polju

3
Radiosarajevo.ba
Uspješna akcija GSS-a: Pronađen dezorijentiran dedo na Alipašinom Polju
Foto: GSS Novi Grad Sarajevo / Akcija spašavanja

Još jedan vikend, i još jedna uspješna akcija volontera Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo (GSS) koji su danas u Sarajevu pronašli stariju dementnu osobu. 

"I ova subota svakako je planski bila određena za vježbe i sastanak u našoj bazi, našem Centru Safet Zajko. No, kako smo uvijek spremni i svjesni da kod nas nikada ništa ne može biti baš onako planiramo u detalje, tako nas nije iznenadio poziv jednog našeg građanina, koji nas je obavijestio da je kod džamije Kralj Fahd u naselju Alipašino Polje primijetio stariju osobu, vrlo nesigurnu u svom kretanju, staviše pretpostavio je da je u pitanju dementna osoba. Brza reakcija, uvijek full spremna oprema i naravno u svakom smislu oprezni i spremni naši volonteri, rezultovali su sretnim završetkom akcije", naveli su iz GGS-a Novi Grad Sarajevo.

Ističu kako su u rekordnom roku stigli na lokaciju gdje su pronašli starijeg dedu, 80 godina starosti, koji je vidno bio dezorjentisan u kretanju, te imao sve osobine dementne osobe.

"Ostali smo sa njim, pozvali policiju, sačekali njihov dolazak i akciju ispratili do kraja. Dedo je sada na sigurnom, u svom domu. Čuvajte svoje starije, bolesne i nemoćne. Mi vama i svima drugima čuvamo leđa, i tu smo za vas, ali uvijek je bolje spriječiti nego liječiti", zaključili su iz GGS-a Novi Grad.

Akcija spašavanja - undefinedFoto: GSS Novi Grad Sarajevo: Akcija spašavanja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije