Uspješan projekt: Dodijeljeni ključevi novoizgrađenih stanova za 15 porodica

1
Fena
Uspješan projekt: Dodijeljeni ključevi novoizgrađenih stanova za 15 porodica
Fena / Dodijeljeni ključevi

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je, u Gračanici kod Rogatice, prisustvovao svečanosti povodom useljenja 15 korisnika u zgradu izgrađenu u okviru Regionalnog stambenog programa.

Ministar Hurtić je kazao da je Državni projekt stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa, jedan od najvećih i najuspješnijih projekata ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Podsjetio je da je do sada završeno 2.600 stambenih jedinica, od čega je 1.770 kuća i 830 stanova širom zemlje, a da će završetkom kompletnog programa biti osigurano stambeno zbrinjavanje oko 10.000 najugroženijih izbjeglica, raseljenih osoba i povratnika.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

"Ovaj projekat ne bi postojao da nije bilo naših donatora. Zato zahvaljujem našim prijateljima – EU, SAD-u, Njemačkoj, Norveškoj, Švicarskoj, Italiji, Danskoj, Turskoj i drugim zemljama. Hvala i entitetskim jedinicama za implementaciju i lokalnim zajednicama na njihovom učešću, ali i svima koji su marljivo i vrijedno radili na provođenju ovog programa, uključujući i naše saradnike",  kazao je ministar Hurtić.

Istakao je da se uz RSP, trenutno se provodi još jedan važan projekat CEB II - „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, koji se realizuje kreditnim zaduživanjem naše zemlje. I RSP i CEB II u konačnici imaju isti cilj – omogućiti dostojantsven dom ljudima koji žive u teškim i neuslovnim objektima. 

"Moj cilj je da se do kraja ovog mandata zatvore svi kolektivni centri i alternativni smještaji u Bosni i Hercegovini", kazao je Hurtić, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije