Uskršnja misa u Sarajevu: 'Gdje je ljubav, prijateljstvo, ondje je i Bog'

0
Radiosarajevo.ba
Uskršnja misa u Sarajevu: 'Gdje je ljubav, prijateljstvo, ondje je i Bog'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Uskršnja misa u Sarajevu

Vrhbosanski nadbiskup metropolit monsinjor Tomo Vukšić predvodio je danas u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu svetu misu povodom Uskrsa, najvećeg i najstarijeg кrišćanskog praznika koji danas, u skladu sa gregorijanskim kalendarom, slave vjernici širom svijeta. 

Tomo Vukšić je u propovijedi koju je pročitao vjernicima zaželio da u svakom društvu i državi bude dovoljno mudrih ljudi koji će znati razborito upravljati razlikama, te uvijek i posvuda izbjeći sukobe te graditi i jačati mir, pravdu, povjerenje i slogu među ljudima i narodima, i jedino dijalogom rješavati pitanja koja još uvijek čekaju pravedan odgovor.

"To što smo ljudi, među sobom braća i sestre, prethodi svakom drugom identitetu i pripadnosti. To je volja Božija, Isusov nauk i korisno za sve ljude. 'Gdje je ljubav, prijateljstvo, ondje je i Bog', kaže jedna stara kršćanska himna. Sreća je također tamo, znaju razboriti ljudi", rekao je Vukšić.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Uskršnja misa u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Uskršnja misa u Sarajevu

Dodao je da se vršenje nasilja, ulijevanje straha, prijetnje, ugrožavanje čovjekovog života i dostojanstva "protivi volji Božijoj i sreći čovjeka".

"Zato želimo biti ponizne sluge volje Božije, praštati jedni drugima, te graditi sklad među ljudima, narodima i religijama", rekao je Vukšić, zaželivši svim katoličkim vjernicima blagoslovljen Uskrs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije