Članovi predsjedništva Bosne i Hercegovine čestitali Uskrs: Ovo su njihove poruke

5
Radiosarajevo.ba
Članovi predsjedništva Bosne i Hercegovine čestitali Uskrs: Ovo su njihove poruke
Foto: Radiosarajevo.ba / Članovi Predsjedništva BiH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović uputili su čestitke povodom velikog kršćanskog praznika Uskrsa.

Denis Bećirović je čestitao nadbiskupu vrhbosanskom mons. Tomi Vukšiću, svećenicima i svim katolicima u BiH.

"Uvažena Eminencijo, Vama, svećenstvu i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitam veliki kršćanski praznik Uskrs, uz najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje. Moja želja je da se Uskrs obilježi u duhu solidarnosti i duge tradicije međusobnog uvažavanja i poštovanja. Neka i ovaj praznik, koji slavi život, unese optimizam, toplinu i radost u vaše porodice.
Želim vam da ovaj Uskrs bude ispunjen mirom, zdravljem i radošću. Sretan Uskrs!", poručio je Bećirović.

Gledatelje Eurosonga zgrozio nastup predstavnice Irske, nazivaju ga "čistim satanizmom"

Gledatelje Eurosonga zgrozio nastup predstavnice Irske, nazivaju ga "čistim satanizmom"

Željko Komšić je također, povodom katoličkog blagdana Uskrsa, uputio čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom mons. Tomi Vukšiću, kao i svim građanima katoličke vjere u BiH.

"Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, Vama, svim biskupima, svećenicima i vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke. Uskrs simbolizuje nadu i ponovno rođenje, što svima nama daje nadu i za bolje sutra. Kristovo uskrsnuće je uskrsnuće onog najboljeg u ljudima, vječna pobjeda života nad smrću i dobra nad zlom. Želim vam da dane Uskrsa provedete sa porodicom i prijateljima u miru i blagostanju, u dobrom zdravlju, ispunjeni duhovnom simbolikom uskrsnuća, uz poruku mira, međusobnog razumijevanja i vjere u budućnost", poručio je Komšić.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je katoličkim vjernicima Uskrs i poželjela da praznik Kristovog uskrsnuća bude ispunjen porukama života u radosti i vjeri, da se grade mostovi međusobnog povjerenja i razumijevanja, te osnaže ljudske vrijednosti praštanja, tolerancije i solidarnosti.

Ovako se slavio Uskrs u opkoljenom Sarajeva: Vjerski poglavari zajedno tucaju uskrsna jaja

Ovako se slavio Uskrs u opkoljenom Sarajeva: Vjerski poglavari zajedno tucaju uskrsna jaja

U čestitki koju je uputila nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, svećenstvu, redovništvu i svim vjernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, Cvijanović je poželjela da predstojeće praznične dane proslave u dobrom zdravlju, ispunjeni duhovnim mirom i blagostanjem.

"U to ime želim Vam sretan i blagosloven Uskrs", navodi se u čestitki predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije