Uskoro inicijativa: U Federaciji će se u penziju ići sa 67 godina starosti?

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Šaban

Najbolje da ne idemo nikako u penziju nego da kopamo dok ne padnemu u rupu koju smo kopali i samo nas zatrpajte pa majjku vam više kada ja budem za penzije biće do 70 godina onda bar ne produžujte onome ko ima 40 god staža nema smisla

Jole

Najbolje je da nikako ne idemo nego da radimo dok ne crknemo..ali isto tako onda nam nemojte odbijati nista za penziono i slicno pa da vidimo dokle i kako

A-ha

Birokratska bagra želi sebi osigurati prihode, a narod neka crkne. Mogu oni u foteljama raditi do 80 godina. Donijeli su novi zakon o pio puno nepovoljniji, sad hoće da povećaju i godine starosti. Treba dignuti revoluciju (svakako)

Apoptoza

Uživati???

Kornjace

Kornjace nek rade do smrti,omladina netreba ni raditi,zasto se politicarima neogranici na 65 godina,mi imamo nacelnike opcina stare preko 80 godina,oni ce vladati vjerovatno do smrti i onda ce ih naslijediti sinovi ili kceri....

KLOSA

MA MALO JE TO NEKA BUDE OD 97 TAMAN CE BITI

MrvicaSa

Šta znači za nas tih 67-NIŠTA. Podignite vi to na 100 godina života i 50 godina radnog staža i onako u skorije vrijeme neće od omladine imati ko otići u penziju,svi će otići vani i ostati će vam starci a natalitet nam je i onako u ku..u.

Druga

Kad god neko želi progurati idiotsku ideju, počnu sa člancima u kojima se uopće ne govori o posljedicama, o uticaju na radne ljude i građane ove kopi pejst države, već se izvlače primjeri drugih zemalja. Naravno ne svih, već najgori primjeri, čuj 70 godina, nikad gdje se radi 35 sati sedmično. Ne kaže se da su fondove pojeli krediti i kamate i prekobrojni stranački zaposleni. Prokleti kapitalizam gdje prebogatim ni milijarde nisu dovoljne.

Doktor med. nauka, specijalista, subspecijalista

Pomijeranje starosne granice iza 65 godine za odlazak u mirovinu je dobro posebno kada se radi o deficitarnim zanimanjima . Neka zanimanja kao što su ljekari treba da imaju fleksibilnu starosnu granicu, jer su specijalisti i subspecijalisti deficitarni. Radi se o ljudima koji su se školovali preko tri decenije , za razliku od drugih i ne trebaju imati starosna ograničenja za obavljanje svoje profesije. ( 6 godina Medicinski fakultet, 4 godine specijalizacija, 2 godine subspecijalizacija , stalne dodatne edukacije iz dijagnostike, postdiplomski, magistarski i doktorski studij 10 godina - prema tome cjeloživotno su se obrazovali i educirali). Također i naučno nastavni kadar u Medicinskoj nauci koji je deficitaran.

/ Najnovije