Usaglašen mehanizam koordinacije

Radiosarajevo.ba
Usaglašen mehanizam koordinacije
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu, nakon sastanka s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Željkom Cvijanović, da je tekst mehanizma koordinacije u potpunosti finaliziran.

"Sastanak nije dugo trajao što znači da su stvari i prethodno i na ovome sastanku u potpunosti dogovorene, usaglašene i tekst mehanizma koordinacije je u potpunosti danas finaliziran.

To je produkt zajedničkog rada Vijeća ministara, entitetskih premijera, ali i svih drugih brojnih institucija i subjekata koji su nam pomagali prilikom finaliziranja teksta mehanizma koordinacije", naveo je Zvizdić.

Istaknuo je da je mehanizam koordinacije finaliziran i "on će u idućoj sedmici na razini vlada biti i usvojen u istovjetnom tekstu". 

Današnjem sastanku prisustvovali su i zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović te ministrica za finansije FBiH Jelka Milićević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije