Donacija / Uručeni zaštitna oprema i dezinficijensi za zdravstvene i socijalne ustanove KS

26. 10. 2020. u 17:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uručeni su danas zaštitna oprema i dezinfekcijska sredstva, koji će biti podijeljeni ustanovama prema prioritetima.

Opremu je uručio Mirsad Medić, pomoćnik direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo za mjere zaštite i spašavanja i član Štaba civilne zaštite KS, a uručena je epidemiologinji dr. Anisi Bajramović, ovlaštenoj osobi iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

"Zaštitna oprema i dezinficijensi su namijenjeni za zdravstvene i ustanove iz oblasti socijalne zaštite Kantona Sarajevo.

Radi se o jednokratnim i zaštitnim maskama FFP2, zaštitnim odijelima, jednokratnim kombinezonima, hiruškim mantilima sa pojačivačem L, zaštitnim vizirima i naočalama, te dezinfekcionim sredstvima za površine i za ruke, kao i bakticidima i tečnom sapunu", saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Navedeno je da će ovu opremu i dezinfekcijska sredstva Zavod za javno zdravstvo KS podijeliti ustanovama prema prioritetima koje utvrdi, nakon čega će sačiniti izvještaj i dostaviti ga Štabu civilne zaštite KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)