Uručene stipendije Fondacije 'Srebreni cvijet Srebrenice' i zahvalnice za podršku projektu

0
Fena
Uručene stipendije Fondacije 'Srebreni cvijet Srebrenice' i zahvalnice za podršku projektu
Foto: Fena / Uručene zahvalnice

Fondacija 'Srebreni cvijet Srebrenice' upriličila je svečanost uručenja stipendija za 42 učenika/studenta iz socijalno ugroženih porodica i posebno nadarenih s područja Srebrenice i okoline, po izboru Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa", a u okviru projekta "Srebreni cvijet Srebrenice".

Fondacija već godinama dodjeljuje stipendije od novca prikupljenog od srebrenih 'Cvjetova Srebrenice', prodanih u protekloj godini.

Autor srebrenog "Cvijeta Srebrenice" Mensur Bektić kaže novinarima da te stipendije dobitnicima mnogo znače, kao podrška njihovom radu i trudu. Mnoga od te djece su iz višečlanih porodica, a među njima ima i onih koji dosta pješače, na putu do škole.    

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Predsjednica Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munira Subašić ističe podršku školovanju djece jer, kako je kazala, obrazovanje ima trajnu vrijednost koju nije moguće oduzeti niti uništiti.

Jedna od dobitnica ovogodišnje stipendije je i Amna Katica, učenica osnovne škole. Prvi put prima tu stipendiju, za nju je važna i doživljava je kao podstrek radu. Slično razmišlja i studentica Iman Šehomerović.

Autor srebrenog "Cvijeta Srebrenice" Mensur Bektić uručio je zahvalnice pojedincima i institucijama koje godinama podržavaju rad Fondacije, a svečanosti u Bošnjačkom institutu prisustvovali su predstavnici raznih oblasti života. Dosad je Fondacija stipendirala 129 učenika/studenata.

Umjetničko djelo simboličnog naziva 'Cvijet Srebrenice' je filigranski cvijet izrađen u srebru. Cvijet simbolično nosi poruku nade, nevinosti i novog početka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije