Benjamina Karić uručila Zahvalnicu Grada Sarajeva gradonačelnici Washingtona

2
Radiosarajevo.ba
Benjamina Karić uručila Zahvalnicu Grada Sarajeva gradonačelnici Washingtona
Foto: Facebook / Benjamina Karić i Muriel Bowser

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić boravi u Washingtonu, gdje učestvuje na 10. Samitu Bloomberg Harvard City Leadership programu.

Smatra da je ovo još jedna sjajna prilika da predstavimo naše Sarajevo na događaju kojem prisustvuju gradonačelnici iz cijeloga svijeta.

"Diplomatijom gradova jačamo međunarodnu poziciju i saradnju Sarajeva s glavnim i velikim evropskim i svjetskim centrima", kazala je gradonačelnica.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Karić se ovom prilikom ponovo susrela sa gradonačelnicom Washingtona Muriel Bowser.

"Ovoj sjajnoj ženi, lideru i istinskom prijatelju uručila sam Zahvalnicu Grada Sarajeva. Gradonačelnica Bowser proglasila je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Danom bosansko-američkog prijateljstva. Zahvaljujemo i na donošenju proklamacije kojom se 11. juli obilježava Danom sjećanja na genocid u Srebrenici", istakla je Karić.

"Sarajevo i Washington time su zauvijek povezani, kao što mene sa gospođom Bowser povezuje diploma historičara i činjenica da smo druge žene na poziciji gradonačelnica u historiji naših gradova", navela je Benjamina Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije