Ursula von der Leyen: Priča Lane Pudar je priča Bosne i Hercegovine

0
A. Sokolović
Ursula von der Leyen: Priča Lane Pudar je priča Bosne i Hercegovine
Foto: EPA-EFE / Ursula von der Leyen i Lana Pudar

Priča Lane Pudar je priča Bosne i Hercegovine, zahvaljujući njoj Mostar će dobiti novi olimpijski bazen, rekla je, između ostalog, u svom govoru predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen doputovala je u Bosnu i Hercegovinu, a iz Sarajeva je poslala snažne poruke.

Predsjednica Europske komisije u svom govoru u Domu Armije u Sarajevu osvrnula se na stanje mladih u Bosni i Hercegovini, podsjećajući da većina njih vjeruje u Evropsku uniju. Političarima je poručila da mogu i moraju da ostvare snove mladih ljudi.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Olimpijski komitet BiH organizirao prijem za najbolje sportiste i trenere

Olimpijski komitet BiH organizirao prijem za najbolje sportiste i trenere

"Vi ste novo rukovodstvo zemlje koje može ostvariti svoje snove. Vi ste ključ ovoga. Zemlja ima generacijsku priliku da ide naprijed. Ovo je vrijeme za Bosnu i Hercegovinu. Želim vas ohrabriti da uzmete prednost tog trenutka", rekao je Vion der Leyen.

Govoreći o mladima, predsjednica Evropske komisije je navela uspjeh najbolje bosanskohercegovačke sportistkinje, plivačice Lane Pudar, mlade Mostarke koja je sama bez podrške države uspjela ostvariti nevjerovatan uspjeh. 

Lana Pudar je postala simbol, ne samo svog grada, svoje zajednice, već cijele države, njena žrtva treba da se slavi u svim entitetima, širom zemlje i na Balkanu, a to je san vaše zemlje. Da svi budete ujedinjeni u Bosni i Hercegovini. Pridružite se svojim susjedima i vjerujte mi, kao što je Lana Pudar ispunila svoj san, i vi možete ispuniti san da učinite državu boljom", rekla je Ursula von der Leyen.

Velibor Pudar, emotivni otac Lane Pudar
Foto: Radiosarajevo.ba: Velibor Pudar, emotivni otac Lane Pudar

Mostar je i dalje bez bazena. Nadležni su ga obećali prije izbora i svi u Bosni i Hercegovini vjerujemo da to neće biti - predizborno obećanje. Slikao se premijer Fadil Novalić, slikali su se nadležni u Mostaru. Pametnom - dosta.

Projekt kako izgleda bazen je tu. Vidjela ga je cijela Bosna i Hercegovina, slike su otišle u svijet. Mediji su izvijestili i sada su na potezu svi oni koji su obećali da će se naći novac i da će bazen u Mostaru biti izgrađen.

Mi smo kontaktirali oca Lane Pudar, Velibora Pudara, da bi smo mu prenijeli snažnu poruku Ursule von der Leyen. 

"Hvala predsjednici Ursuli von der Leyen na lijepim riječima o mojoj Lani. Mi idemo dalje", kratko je za Radiosarajevo.ba kazao Velibor Pudar, otac najbolje sportistkinje Bosne i Hercegovine Lane Pudar.

Sportska javnost i sportisti u Bosni i Hercegovini čekaju bazen u Mostaru. Čeka ga i Lana Pudar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije