Ursula von der Layen dolazi u Bosnu i Hercegovinu: EU šalje novi paket novčane pomoći?

6
Radiosarajevo.ba
Ursula von der Layen dolazi u Bosnu i Hercegovinu: EU šalje novi paket novčane pomoći?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ursula von der Leyen

Johann Sattler, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH na današnjoj Konferenciji "Tri sporazuma o saradnji - godinu dana nakon potpisivanja" kazao je da će predsjednica Evropske komisije Ursula Von der Leyen u oktobru posjetiti Bosnu i Hercegovinu kako bi najavila novi paket pomoći, ali ne samo novčane. 

Sattler je dodao kako su integracija u regionu i integracija s Evropskom unijom dva neodvojiva procesa.

"Za mjesec dana očekujemo novi samit i nadamo se da ćemo imati priliku vidjeti da su svi sporazumi ratificirani.  Želim da što prije dođe do integracije i da 18 milliona ljudi ima jedinstveno tržište, a da zemlje pokažu da mogu sarađivati između 'sebe'", rekao je.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Ranije danas Sattler je osudio i odbacio posljednje izjave predsjednika RS Milorada Dodika kojima prijeti da će zabraniti ulazak visokom predstavniku Christianu Schmidtu na teritorij tog bh. entiteta.

"Visoki predstavnik je imenovan zvaničnik međunarodne zajednice i ima puno pravo da slobodno putuje unutar BiH. Ove izjave ne samo da dalje potiču podjele u BiH, već predstavljaju zapaljivu retoriku koju u svakom slučaju osuđujemo" izjavio je danas u Sarajevu ambasador Sattler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije