Carinici na aerodromu oduzeli 30 iPhone 12 Pro mobitela

0
Foto: Saopštenje
Carinici na aerodromu oduzeli 30 iPhone 12 Pro mobitela

Načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju, Ratko Kovačević, je potvrdio kako je Uprava za indirektno oporezivanje privremeno oduzela 30 mobilnih telefona robne marke “Apple Iphone 12 Pro”.

Vrijednost privremeno oduzetih mobilnih telefona iznosi cca. 62.000 KM.

U saopštenju koje je ovo odjeljenje dalo navodi se da, s obzirom na to da ovi mobilni telefoni nisu bili prijavljeni nadležnim carinskim organima prilikom uvoza u carinsko područje Bosne i Hercegovine, isti su privremeno oduzeti od uvoznika.

Dalje se navodi kako su službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenikom, izvršili pregled pošiljke prijavljene za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo porijeklom iz NR Kine, a deklarisane kao mobilni telefoni.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije