BiH / Uprava za indirektno oporezivanje oduzela robu vrijednu 54 hiljada KM

21. 02. 2019. u 10:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odovojenih akcija i u saradnji sa službenicima Granične policije oduzeli su duvan, cigarete i konditorske proizvode u vrijednosti 54.000 KM.

Službenici Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje, Odsjek za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, na osnovu višemjesečnog operativnog rada pronašli su u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo M.V., a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužiteljstva BiH.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 200 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica. Protiv počinioca bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu - Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Takođe, na osnovu operativnih saznanja na području opštine Lukavac kod dva fizička lica pronađeno 55kg duhana i 1180 paklica cigareta koje nisu na propisan način obilježene akciznim markicama.

Shodno zajedničkim obavezama i mjerama definisanim u Akcionom planu za implementaciju Sporazuma o međusobnoj saradnji UINO BiH i Granične policije BiH, na lokalnom nivou, službenici UINO, Odsjeka za provođenje propisa RC Tuzla, Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja i policijski službenici Granične policije BiH, Terenska kancelarija Sjeveroistok Bijeljina u sklopu operativne akcije „KONTRABAND 2019“, proveli su na CR/GP i putnim komunikacijama iza graničnih prelaza zajedničke aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju nezakonitog unosa roba u carinsko područje Bosne i Hercegovine, te privremeno oduzeli raznu robu tj. 4998 komada konditorskih proizvoda od fizičkog lica koje nije posjedovalo propisanu dokumentaciju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA