... / Uprava KJKP "Pokop" uputila izvinjenje građanima zbog krava na groblju

09. 09. 2020. u 11:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 98

Uprava KJKP „Pokop“ uputila je izvinjenje građanima zbog neprijatnog događaja koji je uznemirio građane kada je snimljeno kako nekoliko krava pase na sarajevskom groblju "Vlakovo".

Njihovo saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

„Svjesni činjenice koliko su groblja kao vječna počivališta porodica osjetljiv dio života, a bez namjere da tražimo bilo kakvo opravdanje, obavještavamo građane da je Uprava ovog respektabilnog preduzeća, poduzela sve potrebne mjere kako se ovakvi incidenti ne bi događali.

Građanima potpuno opravdavamo reakcije i ljutnju, osobito imajući u vidu da je skrnavljenje grobnog mjesta i krivično djelo.

No, dužni smo skrenuti pažnju na našu nemoć zbog ovog problema, i na neadekvatan odgovor nadležnih institucija.

Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje „Vlakovo“ imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspjeli ništa poduzeti ne znamo, no, mi, kao kantonalno preduzeće, ne možemo ulaziti ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima.

I ovaj najnoviji slučaj prijavljen je policiji koja je izašla na mjesto događaja, napravila zapisnik i vidjet ćemo šta će se dalje događati. Poduzimamo i poduzimat ćemo i dalje sve moguće i dostupne mjere, kako se ovako nemile situacije ne bi više ponavljale.

Nadalje, zbog velike površine gradskog groblja „Vlakovo“ naši čuvari nisu u mogućnosti biti na svakom mjestu u isto vrijeme, osobito kada se radi, kao u ovom slučaju, o ulasku u poslijepodnevnim satima, kada rade samo dežurne službe.

Mi ćemo se kao odgovorna ustanova i dalje truditi da ovakvim i sličnim situacijama stanemo u kraj, no, ovim putem molimo i policiju i nadležne službe, da se pozabave problemom neodgovornog vlasništva, kako bi naše preduzeće, kao i svih proteklih godina, nastavilo uživati dobru reputaciju, i zadržalo profesionalan odnos prema poslu i građanima, navode iz KJKP "Pokop".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA