Upozorenje za vozače: Na ovom graničnom prijelazu danas duge kolone

0
FENA
Upozorenje za vozače: Na ovom graničnom prijelazu danas duge kolone
Foto: Screenshot / Granični prijelaz u BiH

Zbog uviđaja saobraćajne nesreće koja se tokom noći dogodila na magistralnom putu M-4.2 Ćoralići- Skokovi (od Cazina prema Velikoj Kladuši) saobraćaj je obustavljen. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na lokalnu obilaznicu.

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, a s obzirom da je sezona godišnjih odmora, vozači se pozivaju da pažljivo planiraju duža putovanja, u skladu sa vremenskim prilikama. Pojačana je frekvencija vozila prema jugu zemlje. Sva mjesta na kojima se izvode radovi su propisno obilježena, a vožnja na ovim mjestima zahtijeva povećanu pažnju i poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Ko je bio ubijeni vođa Hamasa? Smatralo ga se umjerenim, iako su mu Izraelci ubili tri sina

Ko je bio ubijeni vođa Hamasa? Smatralo ga se umjerenim, iako su mu Izraelci ubili tri sina

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Izačić, dok je na graničnom prijelazu Velika Kladuša pojačan promet vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja pri prelasku granice za sada nisu duža od 30 minuta.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila iznad 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije