Na Bjelašnici jutros 10 stepeni: Objavljena prognoza do nedjelje, ponovo će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 10 stepeni: Objavljena prognoza do nedjelje, ponovo će biti kiše
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan Sedlo 12; Bugojno 13; Sarajevo 14; Bihać, Sanski Most 15; Livno, Zenica 16; Tuzla 17; Gradačac 22; Neum 24; Mostar 25; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Prije podne djelimično ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada bi se, usljed visokih temperatura, vrućine i sparnog vremena, mogle pojačati tegobe kod hroničnih bolesnika. Preporučljivo je laganije se odjenuti, suzdržati se od pretjeranih aktivnosti, naročito u poslijepodnevnim satima i prilikom boravka na otvorenom provoditi mjere zaštite od UV zračenja. S obzirom na manjak svježine u noći, za očekivati je probleme sa snom.

Kylian Mbappe kupio poznati francuski klub

Kylian Mbappe kupio poznati francuski klub

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34, na jugu do 38 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 31 °C.

U četvrtak, sunčano. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 °C.

Neum jutros nije najtopliji grad u BiH, objavljena prognoza do petka: Stižu pljuskovi i grmljavina

Neum jutros nije najtopliji grad u BiH, objavljena prognoza do petka: Stižu pljuskovi i grmljavina

U petak, u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjevenim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C.

U subotu, u Bosni jutro pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslije podne, što može usloviti slab lokalni pljusak. Vjetar slab veći dio dana sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije