Upozorenje vozačima: Otežano saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH

Radiosarajevo.ba
Upozorenje vozačima: Otežano saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH
Foto: AA / Ilustracija
Zbog novih snježnih padavina, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH.

Posebno se sreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15 aprila, apeliramo na vozače da na put ne kreću bez iste. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila s prikolicom i šlepere. Prilagodite vožnju trenutnom stanju i uvjetima na putu. Upozoravamo i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz", navode iz BIHAMK-a.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo - Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se, tokom dana, formiraju duže kolone vozila u oba smjera.

Također, izdvajaju autoput A-1, dionice Sarajevo zapad - Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug - Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla - Priboj, M-4 Tuzla - Kalesija, M-16 Bugojno - Kupres, M-17 Jablanica - Mostar, M-17 Žepče - Maglaj i M-14.1 Brčko - Bijeljina. Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 8 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja s ulicom Safeta Hadžića do spoja s ulicom Atife Karalić).

Etapne dionice su: od raskrsnice s ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice s ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice s ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice s ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice s ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice s ulicom Atife Karalić.

Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Zbog izvođenja neophodnih radova izmijenjen je režim saobraćaja u ulicama: IV Viteške brigade, Zmaja od Bosne, Asima Behmena, Konak, Kasindolska, Odobašina, Dajanli Ibrahim bega, Safvet-bega Bašagića, Sagrdžije, Jelića, Zmajevac i Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije