Upozorenje Trebinjcima: Ne izlazite na otvorene prostore, preduzeća u pripavnosti

Fena
Upozorenje Trebinjcima: Ne izlazite na otvorene prostore, preduzeća u pripavnosti
Iz Štaba za vanredne situacije u Trebinju, koji je u stalnom zasjedanju zbog olujnog vjetra koji je protekle noći zahvatio šire područje Trebinja, pričinivši ogromu štetu u cijelom gradu, preporučili su građanima da bez potrebe ne izlaze iz objekata.

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić rekao je, nakon sjednice Štaba, da je preduzećima na području grada i ustanovama upućen poziv da budu u pripravnosti i stave na raspolaganje ljudstvo i mehanizaciju kako bi usljed olujnog vjetra zaštitili stanovništvo.

Zbog problema s nestankom struje bit će upućen zahtjev "Elektroprenosu BiH" da pošalje mobilni tim koji bi pomogao ekipama "Elektro-Hercegovine" da saniraju kvarove na mreži.

Ćurić je potvrdio i da je aktivan požar koji se, usljed jakog vjetra, širi iz pravca Federacije BiH prema području Trebinja.

Olujni vjetar je nanio štetu objektu gradskog bazena u izgradnji, u gradskom parku, na srednjoškolskom centru, te na brojnim privatnim objektima.

Nadležne ekipe su na terenu i rade na sanaciji štete kako ne bi došlo do još većih oštećenja. Povrijeđenih osoba nema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije