Upozorenje meteorologa: Žuti meteoalarm u cijeloj BiH

Anadolija
Upozorenje meteorologa: Žuti meteoalarm u cijeloj BiH
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito.

Tokom cijelog dana kiša, pljuskovi, a moguća je i grmljavina, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a rijeđe u sjevernim i centralnim djelovima. Količina padavina u južnim i jugozapadnim područjima od 40 do 60 l/m2, lokalno i do 70 l/m2. U ostalim djelovima vrlo slabe padavine, a u nekim djelovima i bez padavina. Poslije podne i u noći prolazno će biti kiše u cijeloj zemlji. Tokom cijelog dana jako jugo sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23 stupnja.

U Sarajevu pretežno oblačno i vjetrovito. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stupnjeva.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je žuti meteoalarm za područje cijele zemlje zbog očekivanog jakog vjetra.

Za područje Banja Luke, Livna i Mostara izdato je upozorenje za potencijalno opasno vrijeme, odnosno jak vjetar i mjestimično obilne padavine. Upozorenje na jak vjetar, obilne padavine i grmljavinu izdat je za područje Trebinja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije