Upozorenje meteorologa: U dijelu BiH upaljeni narandžasti i crveni meteoalarm

Radiosarajevo.ba
Upozorenje meteorologa: U dijelu BiH upaljeni narandžasti i crveni meteoalarm
U većem dijelu BiH, zbog obilnih padavina i vjetra, danas je aktiviran jedan od meteoalarma, koji građane upozoravaju na potencijalno opasne vremenske prilike.

 Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, za područje jugozapadne i jugoistočne BiH aktivirani su crveni i narandžasti meteoalarm, koji označavaju povišen nivo opasnosti od intenzivnih padavina i jakog vjetra.

Crveni meteoalarm, koji upozorava na izuzetno opasno vrijeme, proglašen je za područje Trebinja, dok je narandžasto upozorenje izdato za područje Mostara, Livna i Foče, kao i u sarajevskoj regiji.

Prognoze FHMZ-a BiH ukazuju da nas danas očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme, uz padavine tokom cijelog prijepodneva.

U drugoj polovini dana padavine će oslabiti, a od večernjih sati prema kraju dana zbog pada temperature posvuda u Bosni moguć je slab snijeg i susnježica.

Vjetar prijepodne umjeren do jak, na momente i sa olujnim udarima, a poslijepodne okreće na sjeverozapadni.

Slično vrijeme očekuje nas i u petak, kada su najavljene padavine u jutarnjim satima i prijepodne u cijeloj državi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije