Upozorenje kupcima: Sa tržišta povučen proizvod zbog zdravstvene neispravnosti

Radiosarajevo.ba
Upozorenje kupcima: Sa tržišta povučen proizvod zbog zdravstvene neispravnosti
Gameha.ba / Prtscr
Inspekcijskom kontrolom Inspektorata Brčko distrikta BiH na tržištu je identificiran zdravstveno neispravan proizvod - žitna pločica pod nazivom „Voćni mix sa kikirikijem“.

Proizvođač je firma „GA-ME-HA“ Sarajevo, Lapišnica do br. 1, a povučeni su proizvodi u pakiranju od 80g s rokovima trajanja do 21.1.2017. i 28.1.2017. godine. Uzrok zdravstvene neispravnosti je prisustvo stranog tijela u proizvodu, navode iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je o istom obavijestila inspekcijske organe Federacije BiH i Republike Srpske od kojih je zatražena provjera prisustva navedenog proizvoda na tržištu za koje su nadležni.

Potrošačima koji raspolažu ovim proizvodom preporučujemo da isti ne koriste. Zakonsko pravo na naknadu za povrat proizvoda može se ostvariti povratom subjektu u poslovanju s hranom kod kojega je isti kupljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije