Upozorenje iz BIHAMK-a: Vozite maskimalno oprezno!

Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz BIHAMK-a: Vozite maskimalno oprezno!
Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa  apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. 
 
Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati), kao i na regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (u mjestu Zupčići, 08-15 sati) i R-465 Maglaj-Zavidovići (u mjestu Krsno Polje, 08-16 sati). 
 
Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14 do 14:30 sati) i  M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati). 
 
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16 Jajce-Crna Rijeka, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-17Jablanica-Mostar.
 
Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
 
Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. 

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda privremeno je izmjenjen režim saobraćaja ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Ćumurija do spoja sa mostom Šeher-Ćehajina Ćuprija).
-Zbog izvođenja radova u zoni pružnog prelaza (raskrsnica) “Alića rampa” na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, privremeno je obustavljen saobraćaj na dijelu ulice Bosanski put (od centra Bingo do spoja sa R-445). Alternativni pravac kretanja: 126. Ilijaške brigade-Hašima Spahića-R-445. 
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Donja Mandžina, Mahmutovac, Danijela Ozme,Sulejmana Omerovića Cara, Kemal Begova, Kromolj, Lužansko polje i Branilaca Hotonja.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).
-Zbog izvođenja radova na postavljanju zvučne signalizacije i ugradnji taktilnih linija vođenja za slijepa i slabovidna lica, u ulici Zmaja od Bosne u zoni predraskrsnice sa ulicama Azize Šačirbegović i Ložionička, saobraćaj se u zoni radova od 09 do 15 sati odvija usporeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije