Upozorenje iz BIHAMK-a: Pazite na jake udare vjetra!

Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz BIHAMK-a: Pazite na jake udare vjetra!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Pretežno suh i mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, kao i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterizira ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.

U višim predjelima, kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve: Konjic - Mostar, Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar, Nević Polje - Kaonik i Sarajevo - Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik - Karanovac. Na putevima u Hercegovini i zapadnoj Bosni, vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Apeliramo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja..

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Sagrdžije, Rustempašina i Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije