Radnici Poreske uprave FBiH pokrenuli štrajk upozorenja

Radiosarajevo.ba
Radnici Poreske uprave FBiH pokrenuli štrajk upozorenja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Porezna uprava FBiH

Radnici Poreske uprave Federacije BiH jutros su pokrenuli štrajk upozorenja. Štrajk će biti održavan svaki dan od 8.30 do 10.30 sati. Razloga za pokretanje štrajka je mnogo, a jedan od njih su uslovi rada. 

Štrajk će trajati najduže mjesec dana.

Podsjećamo, uposlenici Porezne uprave FBiH očekivali su poziv ministrice Miličević još prije nekoliko mjeseci, ali niko se nije oglasio na njihove zahtjeve.

Oni kažu kako je previše posla u Poreznoj upravi, a premalo radnika.

Njihovi zahtjevi su usklađivanje plaća u iznosu od 30 posto za sve uposlenike Porezne uprave, izjednačavanje dodataka na plaću za posebne uslove rada inspektora Porezne uprave kojima je dodatak 20 posto s ostalim inspekcijskim organima u FBiH gdje taj dodatak iznosi 30 posto, ali i proširenje ovog prava na više kategorija radnih mjesta i uposlenika Porezne uprave.

Radnici traže i doznačavanje više sredstava za isplate po presudama za uposlenike Porezne uprave, ali i konstantan prijem novih uposlenika kako bi se popunila upražnjena radna mjesta zbog penzionisanja uposlenika, smrti, prelaska u drugi organ, kao i popunjavanje u skladu s Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije