Upaljen narandžasti meteoalarm za Bosnu i Hercegovinu: Budite spremni na smetnje i rizik od povrede

1
Radiosarajevo.ba
Upaljen narandžasti meteoalarm za Bosnu i Hercegovinu: Budite spremni na smetnje i rizik od povrede
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasto upozorenje za veći dio Bosne i Hercegovine.

Meteorološka pojava za koju se izdaje upozorenje je pojačan vjetar.  U većem dijelu Bosne i Hercegovine dana 16. aprila 2024. godine izgledni su udari vjetra od 60 do 80 km/h.

"Preporuke, mjere, prema Svjetskoj meteorološkoj organizaciji: Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama!", saopćeno je iz FHMZ-a.

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Podignuta optužnica protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane: Prijeti mu kazna do 8 godina zatvora

Danas je u Bosni i Hercegovini najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne i krajem dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a poslije podne na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, u sjevernim područjima Bosne do 32 stepena.

Za 16. april 2024 (utorak), jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje. Na planinama kiša će prelazit u susnježicu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 20 do 26, na sjeveru Bosne do 28 stepeni.

𝗡𝗔𝗥𝗔𝗡𝗗𝗭̌𝗔𝗦𝗧𝗢 𝗨𝗣𝗢𝗭𝗢𝗥𝗘𝗡𝗝𝗘 𝗙𝗛𝗠𝗭 Meteorološka pojava za koju se izdaje upozorenje je pojačan vjetar. U većem dijelu Bosne i...

Posted by Bakir Krajinović on Monday, April 15, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije