Objavljena prognoza za vikend: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za vikend: Evo kakvo nas vrijeme očekuje
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja nedjeljom u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 3 stepena, Drvar 7, Široki Brijeg i Sokolac 8, Bugojno, Ivan Sedlo i Livno 9, Srebrenica i Tuzla 10, Sarajevo i Zvornik 11, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zenica 12, Banja Luka 13, Bihać 14, Bijeljina i Gradačac 15, Trebinje 16, Neum 18, Mostar 20 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 958 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

U Sarajevu oblačnije prije podne. Više sunčanog vremena u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

U subotu, 13. aprila, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U nedelju, 14. aprila, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab, prije podne mijenja smjer sa sjevera na jugo i jugozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

U ponedjeljak, 15. aprila, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije