Uoči oktobarskih izbora: Ko se nalazi na listama SDP-a?

0
F. V.
Uoči oktobarskih izbora: Ko se nalazi na listama SDP-a?
Foto: Radiosarajevo / Karić, Magazinović, Duraković i Šteta

Više od tri mjeseca od Općih izbora pozicije na kandidacijskim listama su najvažnija tema unutar stranaka u Bosni i Hercegovini.

Zbog njih, kako smo vidjeli na tuzlanskom primjeru SDA, padaju teške riječi i prijete fizički obračuni.

Budući je situacija "rovita", većina stranaka izbjegava još uvijek zvanično saoćavanje imena kandidata.

Ipak, prema neslužbenim informacijama, u Socijaldemokratskoj partiji BiH su poznata imena nosilaca važnijih listi.

Pored Denisa Bećirovića koji će biti zajednički kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nosilac državne liste ispred SDP-a BiH bit će Saša Magazinović, dugogodišnji SDP-ovac i iskusni državni parelamentarac.

Federalne liste predvode Jasna Duraković i Mahir Delić, a listu za Kanton Sarajevo Benjamina Karić, aktuelna grdonačelnica Sarajeva.

Na kantonalnoj listi u Sarajevu, saznajemo, bit će i dva ministra Davor Čićić i Adnan Šteta, dok će se kantonalni ministar zdravstva prof. dr. Haris Vranić boriti za državnu listu.

Kenan Magoda iz Turističke zajednice KS, Jelena Pekić, direktorica Direkcije robnih rezervni KS, zatim Belma Kapo, vijećnica u Općini Centar, kao i Abel Baltić, direktor Domova zdravlja zauzet će, također, mjesto na listi u KS, saznaje portal Radiosarajevo.ba od više izvora u SDP-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije