Unija osoba sa invaliditetom organizuje proteste u Sarajevu: "Mi nikada odustati nećemo"

0
Radiosarajevo.ba
Unija osoba sa invaliditetom organizuje proteste u Sarajevu: "Mi nikada odustati nećemo"
Foto: Screenshoot / Raniji protest Unije OSI BiH ispred Vlade FBiH

Unija osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine organizovat će proteste 9. maja 2023. godine u 15 sati ispred zgrade Vlade Federacije BiH.

"Cilj ovih protesta je da ukažemo na katastrofalan položaj osoba sa invaliditetom i da pokrenemo sve one procese koji bi trebalo da omoguće da budu usvojeni povoljni zakonski okviri i druga rješenja koja bi omogućila osoba sa invaliditetom pristojan život", poručili su iz Unije OSI FBiH.

Dodaju kako Unija OSI FBiH nema nikakve veze sa bilo kakvim drugim skupovima i da su za njih čuli danas u medijima.

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

Tragedija u BiH: Žena preminula nakon što ju je udario kamion

"Napominjemo da naši protesti nemaju političku/stranačku ili drugu pozadinu, osim borbe za naša prava! Pozivamo sva udruženja i organizacije osoba sa invaliditetom, kao i pojedince, da dođu ispred zgrade Vlade, kako bi pokazali jedinstvo i nepokolebljiv stav da bez nas neće biti mogoće odlučivati o budućnosti osoba sa invaliditetom", dodali su iz Unije.

Od nadležnih organa očekuju saradnju kako bi protest prošao u najboljem redu i kako bi svi učesnici sigurno stigli i napustili plato ispred zgrade Vlade.

"Mi nikada odustati nećemo", zaključili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije